Zinweb tipt: De sleepwet, Thomas-evangelie en God is meer dan een witte man.

4 maart 2018 in Weekagenda

Wat staat er komende week allemaal op de agenda? Zinweb deelt vijf interessante evenementen.


5 maart – Sleepwet, einde van privacy? – Amsterdam

Wist je dat de Nederlands Inlichtingendiensten met de nieuwe wet ons massaal mogen afluisteren? En dat ze deze informatie maar liefst drie jaar mogen bewaren? Wat zijn de gevaren hiervan en welke voordelen heeft deze nieuwe wet? Een avond met onder meer Hans de Zwart, Rob de Wijk, Doutje Lettinga en Paul Abels. Klik hier voor meer informatie.

 

 


6 maart – Thomas evangelie – Delft

Het Thomas evangelie geeft inzicht in het Syrisch, Aramees christendom van de eerste eeuwen met een eigen spirituele traditie. Kern: dat wij God leren kennen met de kennis van het hart, vanuit de eigen religieuze ervaring. Cursus start 6 maart, meer info na de klik

 

 


 7 maart – Wat kom jij hier in Godsnaam doen met Annemiek Schrijver – Hoorn

Presentatrice Annemiek Schrijver houdt op 7 maart een lezing met als vraagstelling ‘Wat kom jij hier in godsnaam doen?’ Ze gaat met haar toehoorders tijdens deze lezing ‘op reis’ en laat hen inzien wat zijzelf in huis hebben dat hen tot een uniek wezen maakt. Klik hier voor meer informatie.

 

 


8 maart – God is meer dan een witte man met Janneke Stegeman – Kampen

“Veel Christenen gaan conflicten uit de weg”, meent Janneke Stegeman. “In de kerk worden discussies veelal gesmoord om de lieve vrede maar te bewaren. Iedereen moet het met elkaar eens zijn. Het Christendom is veel te bang voor conflict.” Een lezing over de rol van conflict in de ontwikkeling van religieuze traditie. Meer informatie vind je hier.

 


11 maart – De kracht van kwetsbaarheid – Assen

In een wereld die steeds meer gedomineerd lijkt te worden door verdeeldheid en het recht van de sterkste, gaat het in dit programma over de vraag: wat verbindt ons met elkaar en welke rol speelt kwetsbaarheid hierin? Met muziek en poëzie! Met onder meer Gezina van der Zwaag, Wichert Jan Koopman en Yvonne Hiemstra. Meer informatie.