Weekendagenda: Ontmoeting van de hemel, Gerdi Verbeet als preek van de leek en meer

2 november 2017 in Weekagenda

Het is bijna weekend en dat betekent dat Zinweb weer de leukste workshops en lezingen met je deelt. Klik verder voor de weekendagenda van week 44.


Vrijdag 3 november – Schrijfworkshop: Wat bezielt je? – Bilthoven

Waar haal je je voeding vandaan, waardoor word je geestelijk verrijkt? Met het thema Wat bezielt je? verzorgt Marieke Verhoef een schrijfworkshop. Klik hier voor het evenement.

 

 


Vrijdag 3 november – Workshop: Zelfliefde – Den Haag

Ben je het zat jezelf te bekritiseren en te denken dat je het nooit goed genoeg doet? Ben je eraan toe dit te transformeren en zelfliefde te ervaren? Kom naar de workshop zelfliefde in Den Haag. Meer weten? Kijk dan hier verder. 

 

 


Vrijdag 3 november – Symposium: Maken kerken het verschil? Kerk in een stad vol breuklijnen – Zwolle

De samenleving verandert snel. De ontwikkeling van de techniek, de digitalisering en de flexibele arbeidsmarkt leiden tot nieuwe vormen van verbinding tussen mensen, maar ook tot nieuwe vormen van uitsluiting. Hoe gaan kerken hiermee om? Welke kansen biedt de stad om te zoeken naar meer verbondenheid tussen mensen? Ga hier naar het evenement en meer informatie.

 


Zaterdag 4 november – Cursus: Een buitenplaats aan de bron – Hilversum

Oorspronkelijk was vrijzinnigheid een tolerante levenshouding met vrijheid van meningsuiting en zingeving. In het kerkelijk landschap zijn vrijzinnige kerken soms bolwerken geworden met ieder z’n eigen overtuiging. Maar als deze overtuiging te groot wordt kan het geloof juist in de weg staan. Heine Siebrand deelt zijn ideeën hierover. Meer info vind je hier.

 


Zaterdag 4 november – Ontmoetingsdag: De ontdekking van de hemel – Amersfoort

Na succesvolle edities in Amsterdam en Apeldoorn vindt de ontmoetingsdag van de VVP dit jaar plaats op 4 november in Amersfoort en heeft het thema De ontdekking van de hemel. Met onder meer sterrenkundige Govert Schilling, kunsthistorica Marian van Caspel en voormalig politicus Ton de Kok. Nieuwsgierig? Klik hier.

 

 


Zondag 5 november – Lezing: Mijn hart heeft geen haast – Kampen

Gouden platen en hits brachten musicus Joris Vincken niet de levensrijkdom die hij zocht. Wel vond hij, na een diepe depressie, inzicht in zichzelf. Zondag 5 november spreekt hij over zijn leven en zijn levensfilosofie. Klik hier voor de exacte tijden van het evenement en de locatie.

 

 


Zondag 5 november – Gesprek over waarden met Ernst van den Hemel en Theo de Wit – Amsterdam

In dit gesprek over waarden bespreken religiewetenschapper Ernst van den Hemel en sociaal-politiek filosoof Theo de Wit de mogelijke publieke rollen van een levensbeschouwelijk instituut in de 21ste eeuw. Meer weten? Klik hier.

 

 


Zondag 5 november – Lezing: Preek van de Leek met Gerdi Verbeet – Amsterdam

Oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet is een van de drie leken in de achtste reeks van Preek van de Leek. Daarna volgen de Amsterdamse wethouder Arjan Vliegenthart en Stijn Fens, columnist en journalist van dagblad Trouw. Klik hier voor meer informatie.

 

 


Bron afbeelding: PvdA via Flickr.com