Weekendagenda: John D. Caputo, Geestdrift Festival en meer

27 oktober 2017 in Weekagenda

Het is bijna weekend! En dat betekent dat we op Zinweb weer de leukste weekendtips met je delen. Klik snel verder voor de weekendagenda van week 43. 


27 oktober – Retraite: Leer van de natuur – Hattem

Retraite over bezinning, inspiratie en verdieping op landgoed De Hezenberg bij Hattem. Er zijn zowel weekend als doordeweek-retraites mogelijk. Klik hier voor het evenement.

 

 


27 oktober – Lezing: The exisistance of God, on the very idea of radical theology – Amsterdam

Lezing door Amerikaanse godsdienstfilosoof John D. Caputo over radicale theologie. Ook wordt de Nederlandse vertaling van zijn boek Hoping against Hope: Confessions of a Postmodern Pilgrim (Hopeloos Hoopvol) gepresenteerd. Klik hier voor het evenement.

 

 


28 oktober – Symposium: Dag van verdraagzaamheid – Utrecht

Wat doet de verharding in de maatschappij en de ongebreidelde ontwikkeling van de communicatie met ons? Een dag die in het teken staat van verdraagzaamheid, met theater, film en workshops. Klik hier voor meer info.

 

 


28 oktober – Geestdrift Festival – Utrecht

Een intiem festival waar betekenisgeving, schoonheid en sociale thema’s samenkomen en gevierd worden. Met onder meer  godsdienstfilosoof John D. Caputo, de Tsjechische econoom Tomas Sedlacek en de Syrische danser Ahmad Joudeh. Klik hier voor het volledige programma.

 

 


28 oktober – Inspiratiedag: Beelden van de ziel – Bilthoven

Een verwendag voor de ziel. Met ‘Beeldtaal van de ziel’ door Bas Klinkhamer, een lunch met daarna het ontroerende vluchtverhaal van Ekaterina Levental ondersteund met harpmuziek. Klik hier voor het evenement.

 

 


28 oktober – Cursus: Mens sta op en herinner – Utrecht

Bram Moerland spreekt op zaterdag 21 oktober over de toepasbaarheid van gnosis in het leven. Meer weten, klik hier voor het evenement.

 

 

 


28 oktober – Collegereeks: Geloven in de (post)moderne samenleving – Den Haag

Een collegereeks over secularisatie en religie. Op zaterdag 28 oktober geeft professor Stephan van Erp een college over de voormalige aartsbisschop van Canterbury, Rowan Williams, met als titel: Het onuitputtelijke mysterie van de werkelijkheid. Meer informatie, klik hier.

 

 


28 oktober – Brainwash festival – Amsterdam

Op Brainwash Festival laten tegendraadse denkers en kunstenaars hun licht schijnen op de grote vragen van vandaag en morgen. Met onder meer Dirk Wachter, Rosanne Herztberger, Simone van Saarloos en René ten Bos. Klik hier voor het evenement.

 

 


29 oktober – Lezing: Gilgamesh, ontmoeten op zondag – Bilthoven

Godsdienstwetenschapper Marien van den Boom neemt je mee in de echo van het aloude verhaal van Gilgamesh: de eerste mens die in de antieke literatuur gestalte krijgt via vriendschap en verlies, verovering en avontuur, rouwklacht en berusting, verzet en overgave. Meer info na de klik.

 

 


29 oktober – Lezing: ‘De vreemde vrijheid’ met Laurens ten Kate – Assen

Hoe ziet vrijzinnigheid er uit in de 21e eeuw? Filosoof en theoloog Laurens ten Kate (Universiteit voor Humanistiek in Utrecht) vraagt zich af, of vrijheid wel leidt tot rendement. Klik hier voor het evenement.

 

 


29 oktober – Wandeling van Nicolaas – Amsterdam

De Protestantse, Lutherse Kerk en Katholieke Kerk Amsterdam sluiten dit jaar af met een wandeling die eindigt in de Nicolaasbasiliek. De Schola Cantorum zingt Gregoriaans en er wordt geput uit Lutherse en Calvinistische muzikale tradities. Klik hier voor het programma.

 

 


Bron afbeelding: Aaron Burden via Unsplash