Weekagenda #6: Paul van Tongeren over sterven / Spiritualiteit van Bonhoeffer / Moderne devotie / Plato in onze tijd / Sigrid Kaag /

3 februari 2020 in Weekagenda

Wat staat er komende week allemaal op de agenda? Zinweb maakte weer een selectie van vijf interessante evenementen.

Lezing: Willen sterven – Paul van Tongeren

Vorig jaar verscheen Willen sterven van ethicus en emeritus-hoogleraar Paul van Tongeren. In dit essay mengt hij zich in de actuele discussie over het autonome recht op een zelfgekozen dood.

4 februari / 20:00 uur / Ludenkapel / Doorn / Meer info? Klik hier.`


Cursus: De spiritualiteit van Bonhoeffer

Nog altijd oefent de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) grote invloed uit op het denken en leven van veel mensen. De cursus wordt begeleid door Axel Wicke en Karl van Klaveren. De deelnemers lezen thuis steeds een gedeelte uit Kick Bras, Voor het leven: de spiritualiteit van Dietrich Bonhoeffer (2018). Let op! Er zijn meerdere cursusdata en tijden mogelijk, klik verder voor meer informatie.

5 februari / 15:00 uur / Houtrustkerk / Den Haag / Klik verder voor meer info.


Retraite: Moderne devotie aan de hand van Thomas á Kempis

Thomas à Kempis staat voluit in de traditie van de Moderne Devotie, die kritische vragen stelt. In deze retraite verdiep je je in zijn gedachten en zijn meest beroemde werk, ‘De Navolging van Christus’.

8 februari / 10:00 uur / Remonstrantse kerk / Rotterdam / Meer info? Klik hier!


Lezing: Plato en zijn betekenis voor onze tijd – Erwin Bomas

Bron afbeelding: Ashley Batz via Unsplash

Plato is nog altijd een van de beroemdste en meest gelezen filosofen. Hij ging de grote levensvragen niet uit de weg. Wat is waar? Wat is het goede? Wat is rechtvaardigheid?

9 februari / 10:30 uur / De Kapel / Bloemendaal / Meer info? Klik hier.


Lezing: ontwikkelingssamenwerking – Sigrid Kaag

Bron afbeelding: Sigrid Kaag Buitenlandse Zaken / Wikipedia CC BY-SA 2.0

Sigrid Kaag maakt als minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking deel uit van de Nederlandse regering. Ze bekleedde belangrijke en invloedrijke posten in het bedrijfsleven en bij de VN. Landelijke bekendheid krijgt zij in 2013 als leider van de VN-missie voor de vernietiging van chemische wapens in Syrië. In 2015 ontving Sigrid Kaag een eredoctoraat aan de Universiteit van Exeter en in 2016 de Carnegie Wateler Vredesprijs voor haar werk in het Midden-Oosten.

9 februari / 10:30 uur / Remonstrantse kerk / Naarden-Bussum / Meer weten? Klik hier.