Wat zou Aristoteles doen? | Kwetsbaarheid met Christa Anbeek | Brainwash festival |

22 oktober 2018 in Weekagenda

Wat staat er komende week allemaal op de agenda? Zinweb maakte weer een selectie van vijf interessante evenementen.


Wat zou Aristoteles doen?

Wat heeft Aristoteles te bieden bij vragen over vriendschap, politiek, liefde, keuzestress en sterfelijkheid? Kom naar de lezing Wat zou Aristoteles doen en leer van Johan Fleming wat de deugden van deze filosoof nu eigenlijk betekenen. De Britse filosofe Edith Hall geeft ons tien praktische adviezen van Aristoteles die ons meer over onszelf en onze beslissingen leren.

Dinsdag 23 oktober
De Rode Hoed
Amsterdam
Meer info.


Willen sterven? – Paul van Tongeren

Bron afbeelding: Alessio Lin via Unsplash

Wat betekent het als iemand zegt dat hij dood wil? Waarin bestaat die ‘wil’? Wat is eigenlijk ‘willen’ dat het zelfs mogelijk zou zijn de eigen dood te willen? Aan de hand van Augustinus, Nietzsche en Hannah Arendt zet Paul van Tongeren de filosofie in voor een verheldering van de problemen die schuilgaan achter de vanzelfsprekendheden van de eigen tijd.

Woensdag 24 oktober
Remonstrantse kerk
Haarlem
Meer info.


Kwetsbaarheid – Christa Anbeek en Rob Compaijen

Bron afbeelding: Jasmine Wallace via Nappy.co

We zijn niet van onszelf maar van elkaar, stelt theoloog Christa Anbeek. En dat maakt ons kwetsbaar, want een geliefde kan opeens een ongeluk krijgen, ziek worden of bij je weg gaan. Je kunt dan vervallen in treurigheid, angst en piekeren. Volgens filosoof Rob Compaijen speelt ook vertrouwen een cruciale rol in onze relaties met anderen. Kom luisteren hoe Anbeek stelt dat spel en religie kunnen helpen om te gaan met deze kwetsbaarheid en hoe Compaijen stelt dat vertrouwen een midden is tussen een rationeel gerechtvaardigde beslissing en een wilde gok.

Donderdag 25 oktober
Radboud Universiteit 
Nijmegen
Meer info.


Inspiratiefestival 2018

Ben je geīnteresseerd in geloof of op zoek naar inspiratie? Kom dan naar het landelijke Inspiratiefestival 2018 op Terschelling. Hier ontmoet je mensen die ook op zoek zijn, ervaringen willen delen of zich verder willen ontwikkelen. Een bijzonder evenement dat in het teken staat van bezinnen, inspireren en ontmoeten.

Vrijdag 26 oktober tot en met zondag 28 oktober
Terschelling
Meer info.


Brainwash festival

Brainwash is hét denkfestival waar grote denkers, kunstenaars, schrijvers, filosofen, dichters en wetenschappers een ander licht laten schijnen op de grootste vragen van onze tijd. Met onder meer Teun van der Keuken, Tinkebell, Carl Cedestrom, Susan Blackmore, Beate Rossler en vele anderen.

Zaterdag 27 oktober
Rondom De Nes
Amsterdam
Meer info.


 

God en ik…? Hoe verder met God na seksueel misbruik.

10:00 - 12:30 22 May 2019 Graalhuis - Utrecht

Wat staat er in de weg in die relatie door...

Lees verder

Moderne levenskunsten – Dick Kleinlugtenbelt

10 October 2019

Dick Kleinlugtenbelt publiceerde vorig jaar Moderne Levenskunsten 3 - De...

Lees verder