Heidegger | Nacht van de mystiek | Indiase filosofie | Dialoog en stress | OntMoeten |

21 januari 2019 in Weekagenda

Wat staat er komende week allemaal op de agenda? Zinweb maakte weer een selectie van vijf interessante evenementen.

Cursus: Grote denkers – Heidegger

Bron afbeelding: Pixabay

In elke boekhandel vind je tegenwoordig een tafel met filosofische boeken. Filosofie is populair. Maar wie waren de grote filosofen? Deze cursus is een kennismaking met de grote denkers van de 20e eeuw. Op maandagavond 21 januari wordt afgetrapt met Heidegger.

21 januari
20:00 uur
Adventskerk

Zoetermeer
Meer informatie? Klik hier.

Cursus: Indiase filosofie: traditie en vernieuwing als eeuwige weg

Bron afbeelding: Ryan Baker via Unsplash

Het Morgenland. Zo werd India vanaf de negentiende eeuw in het Westen aangeduid. Filosofen en gelukszoekers meenden in dit cultuurgebied een tegengif voor de gebreken van hun eigen maatschappij te vinden. In de vorige eeuw werd dit romantische project herhaald door de hippies. Maar wat houdt de Indiase filosofie werkelijk in?

24 januari
19:00 uur
Radboud

Nijmegen
Meer weten? Klik hier.

Festival: Nacht van de mystiek 2019

Mystiek is van alle tijden, gaat door alle culturen en religies heen en treft mensen in het hart. Ook in dat hart van ons waar onze liefde huist. Mystieke teksten staan bol van de meest eigenzinnige, maar hoogst interessante reflecties over liefde. Het kan verrassend klinken, maar wie christelijke mystici leest, merkt al snel dat ook zij experts zijn op dit terrein en ons alles te leren hebben, ook over de meest aardse liefde.

25 januari
20:00 uur
Stadsschouwburg

Nijmegen
Meer informatie? Klik hier.

Workshop: Dialoog en omgaan met stress

Bron: Nik Shuliahin via Unsplash

Steeds meer mensen hebben last van stress en voelen zich onder grote druk staan. We zijn vaak de balans kwijt tussen wat er van buiten allemaal op ons afkomt en onze innerlijke waarheid en passie. Dat is ongezond voor ons lichaam, voor onze geest en voor de kwaliteit van onze relaties. Hoe kan dialoog ons helpen die balans te herstellen? Hoe kunnen we ons innerlijke kompas terugvinden, op een gezonde manier omgaan met wat er allemaal van buitenaf naar ons toekomt?

27 januari
14:30 uur
Maliebaan 45
Utrecht

Meer informatie? Klik hier.

Workshop: OntMoeten op zondag met Marieke Verhoef

Bron afbeelding: Brigitte Tohm via Unsplash

De winter is een periode van rust en inkeer. Kun je bij jezelf op zoek gaan naar verborgen verlangens? Wat wil je geboren laten worden? Op 27 januari word je ge├»nspireerd door een winters gedicht van dichter en kunstenares Marieke Verhoef.

27 januari
10:30 uur
De Woudkapel
Bilthoven

Meer informatie? Klik hier.

Bron afbeelding: Brigitte Tohm via Unsplash