Heilige onrust / Kunstpelgrimage / Later als ik dood ben / Avond van de filosofie / Een overdenking

25 maart 2019 in Weekagenda

Wat staat er komende week allemaal op de agenda? Zinweb maakte weer een selectie van vijf interessante evenementen.

Heilige onrust

Frits de Lange zoekt in ‘Heilige Onrust. Een pelgrimage naar het hart van religie’ naar nieuwe wegen en gaat daarvoor te rade bij de moderne pelgrim, die tegenwoordig massaal naar Santiago de Compostella trekt. Voor de pelgrim 2.0 telt niet de kerkelijke leer, maar de spirituele en fysieke ervaring van de reis zelf. Ze voelen zich door iets of iemand geroepen om op pad te gaan.

26 maart / 19:30 / Het Gebouw / Delfzijl / Meer info hier

Hedendaagse kunstpelgrimage in Amsterdam

Veertien kunstenaars verbeelden het lijden van Jezus en van mensen in onze tijd. Langs kunstwerken van onder meer Hansa Versteeg, G. Roland Biermann, Güler Ates en Erica Grimm, loopt in Amsterdam langs diverse locaties zoals de Nicolaaskerk, Paradiso en Museum Ons’Lieve Heer op Soldernog tot Pasen een pelgrimsroute. De kruiswegstaties roepen vragen op, over lijden, passie, compassie en gerechtigheid. 

Tot 21 april / diverse locaties Amsterdam / meer weten? Klik hier.

Later als ik dood ben

Aan de dood willen we liever niet te veel denken. Toch dringt ze zich vroeg of laat aan ons op. Stel je kijkt terug op je leven. Wat waren de hoogte- en dieptepunten? Waar ben je blind voor geweest? Een avond met live muziek, poëzie, dans en zelfs een overdenking.

29 maart / Geertekerk / Utrecht / meer weten? klik hier.

De avond van de filosofie

Met welke vragen houden de beste Nederlandse filosofen van dit moment zich bezig? En wat hebben we aan hun antwoorden? Het beste van de Nederlandse filosofie in één avond. Met argumenten, grappen en gesprekken word je uitgedaagd om alles wat je denkt te weten tussen haakjes te zetten en op een andere manier te kijken naar de fundamentele vragen van dit moment.

30 maart / De Rode Hoed / Amsterdam / meer weten? Klik hier.

Overdenking met Harry Schram

We staan dagelijks voor die vraag; dit of dat, die of die, zus of zo? Maar op welke gronden kies je? Zijn we ons dat wel bewust, of kiezen we maar wat, en we zien wel? Een overdenking door Harry Schram.

31 maart / De Engel / Huizen / Meer weten? Klik hier.