Christa Anbeek over zelfdoding | Met hart en ziel ouder worden | Wie heeft er macht over jou? | Kleur in de economie |

19 november 2018 in Weekagenda

Wat staat er komende week allemaal op de agenda? Zinweb maakte weer een selectie van vijf interessante evenementen.


Welke rol speelt kleur in de economie?

Welke rol speelt kleur in de economie? Hoe belangrijk is geld voor gelijkwaardigheid? Zwarte cultuur is dikwijls uitgebuit door witte multinationals, tegelijkertijd zijn er jonge ondernemers van kleur die het zelf doen – en met heel veel succes. Wat komen zij tegen in hun ondernemerschap? Moet je, om het te maken, meedoen in het kapitalistisch systeem? Of is dat een oude discussie?

Dinsdag 20 november
De Rode Hoed
Amsterdam
Meer info.


Taboe bij zelfdoding door Christa Anbeek

Bron afbeelding: Christa Anbeek / Corbino

Christa Anbeek, hoogleraar in de Remonstrantse Theologie aan de VU, schreef onlangs het boek Joseph en zijn broer’. Na een interview over dit boek tijdens Café Zin zal ze met toehoorders in gesprek gaan over de fragiliteit van het bestaan en het taboe dat er nog steeds heerst op zelfdoding.

Donderdag 22 november
Johanneskerk
Amersfoort
Meer info


‘De zoektocht van de mens die de weg is kwijtgeraakt’ – Tjeu van den Berk

Bron afbeelding: Aditya Saxena via Unsplash

In 1913 raakte Jung in een hevige psychische crisis. Op een bepaald moment merkte hij dat het genezend werkte als hij de beelden en stemmen die in hem opkwamen daadwerkelijk de kans gaf te verschijnen en daarmee op een of andere manier in gesprek te gaan. Lezing door theoloog Tjeu van den Berk over de grote zielentocht van Carl Jung. 

Zaterdag 24 november
Klein Hanckema
Zuidhorn
Meer info.


Met hart en ziel ouder worden

Bron afbeelding: Nick Karvounis via Unsplash

Wat is de betekenis van de ouder wordende mens? Is er leven na de dood? Hoe zit het eigenlijk met de ziel? Heeft dementie een diepere betekenis? Veel ouderen hebben moeite om een antwoord te vinden op vragen over de waarde van het ouder worden. Daarom organiseert De Vrije Mare de inspiratiedag ‘Met hart en ziel ouder worden’.

Zaterdag 24 november
Paaskerk
Baarn
Meer info.


Truth to Power. Wie heeft er macht over jou?

Truth to Power is een theatervoorstelling over macht, meer specifiek over de vraag wie er macht heeft over jou. Een vervelende buur, je vader, de huurbaas of een politicus? En wat zou je zeggen tegen diegene die macht over jou heeft als hij voor je stond? Met onder meer Esther Ouwehand en Sylvana Simons.

Zondag 25 november
De Nieuwe Liefde
Amsterdam
Meer info