Recensie: Een jihad van liefde

5 april 2017 in Levenskunst

Loubna Lafquiri kwam op 22 maart 2016 om het leven bij de aanslagen in Brussel. Haar echtgenoot, Mohamed El Bachiri gaf een speech die miljoenen beroerde. Een Jihad van liefde, een recensie door Bianca Hiemcke Schriek.

In ‘een jihad van liefde’ wordt het gesprek opgetekend dat Mohamed El Bachiri voert met David Van Reybrouck. Het gesprek tussen de mannen neemt twee volle dagen in beslag.

Een eerbetoon

In Mohamed El Bachiri leert u een nieuwe Martin Luther King kennen, een man die naar het uiterste durft te gaan om daar de ander te treffen. In een kleine negentig pagina’s brengt Mohamed een eerbetoon aan zijn vrouw die slachtoffer werd van een aanslag.

Maar hij doet meer. Hij spreekt over zijn koningen, die hem ontvangen, omarmen, hem stutten. Hij spreekt over zijn profeet en over die van anderen. Over de liefde. De liefde van hem. Die van haar. En die van u, omdat u de liefde kunt bewaren en hem aan kunt wenden voor de gemeenschap waarin u leeft. ‘Een gemeenschap is een poort, geen vestingmuur’ schrijft hij.

Samen

‘Een jihad van liefde’ verdient een plaats in iedere jaszak, in ieder huis, en in ieder hart. Het leert over vergeving, over onschendbaarheid van leven, een leven dat nooit mag worden aangetast.

Na het lezen van dit gesprek weet u dat ons één ding te doen staat. Samen kunnen wij tegen de verwarring en de machteloosheid in leven, nóg meer leven dan we al deden, nóg meer vrijheid, liefde, vriendschap delen, er tegenaan, er tegenop, alles uitproberen, alles, behálve er tegenóver.

Laat ‘Een jihad van liefde’ van Mohamed El Bachiri een inspiratie zijn. Hij bewijst dat het kan.

Jihad-van-liefde-staandEen jihad van liefde
Auteur: Mohamed El Bachiri , opgetekend door David Van Reybrouck
Uitgeverij: De Bezige Bij, 2017
Nederlandstalig
ISBN : 9789023471622
Prijs : € 7,99


Meer lezen over dit onderwerp?

 

*Deze recensie bevat (een) gesponsorde link(s). Lees meer hierover in onze disclaimer.

Eén reactie op “Recensie: Een jihad van liefde”

Een reactie geven is niet mogelijk.