#Coronashorts @ Rode Hoed

6 mei 2020 in Maatschappij

Er vinden misschien dan wel geen evenementen plaats bij de Rode Hoed, wel organiseren ze korte inhoudelijke gesprekken over de impact van Corona.

Kijk hieronder de meest actuele uitzendingen of klik hier voor de website.

Tijdens de eerste aflevering gaaat schrijver en filosoof Haroon Sheikh – auteur van het
boek ‘Hydropolitiek’ – in op de vraag naar de geopolitieke implicaties van de coronacrisis en hoe hij denkt dat de machtsstructuren in de wereld zullen veranderen. 
Marietje Schaake – International Policy Director bij het Cyber Policy Center van Stanford University – over de rol van techbedrijven tijdens corona en wat de Wereldgezondheidsorganisatie exact bedoelt met de term ‘infodemie’.
Socioloog Iliass el Hadioui (Erasmus Universiteit) gaat in op kansenongelijkheid in het onderwijs als gevolg van corona en wat het ‘mattheuseffect’ inhoudt.
Denker des Vaderlands, Daan Roovers, legt meer uit over de ethiek van corona en welke ethische theorieën ten grondslag liggen aan de argumenten in het publieke debat. Welke rol speelt ethiek bij het maken van keuzes in de zorg? Zorgt crisistijd voor nieuwe filosofische inzichten?
Journalist Casper Thomas gaat in op de invloed van corona op de Amerikaanse verkiezingen en welke vrouw – dat heeft hij namelijk beloofd – Joe Biden als zijn ‘running mate’ zal kiezen.