Brouwerij Kleiburg opent medio maart nieuwe hotspot voor koffie, lunch en borrel

17 januari 2019 in Maatschappij

Brouwerij Kleiburg, een onderneming van het Kleiklooster in de Bijlmer in Amsterdam, opent een tweede locatie: Kleiburg Pop-Up. Met deze locatie slaat het klooster een nieuw pad in en lanceert het een nieuw product: Kleiburg Koffie.

Al twee jaar brouwt Brouwerij Kleiburg kloosterbieren in de Bijlmer, waarvan een deel van de winst ten goede komt aan het Kleiklooster. Het klooster is een spirituele plek in de Kleiburgflat dat is opgericht toen de flat in 2015 grootschalig werd gerenoveerd. Naast de bierbrouwerij met het proeflokaal in Amsterdam Zuidoost, willen de kloosterlingen zich verder wortelen in de Bijlmer. In een leegstaand café op het Bijlmerplein komt de tweede locatie van Kleiburg voor koffie, lunch en een borrel.

Circulair ondernemen

Kleiburg Koffie is het begin van het ecosysteem wat Kleiburg momenteel aan het ontwikkelen is. Het doel daarvan is het bouwen van een organisatie dat ambachtelijke lokale producten maakt, waarbij circulair ondernemen centraal staat: het creëren van plekken waar aandacht is voor mens, product en omgeving, net zoals vroeger de kloosters dat deden. Plekken waar er in werk, onderdak en persoonlijke aandacht wordt voorzien.

Kleiburg wil vooral een plek bieden waar mensen in contact komen met hun unieke verhaal, het klooster en de mooie en bijzondere producten. Daarnaast wordt er gestreefd naar samenwerkingen met lokale ondernemers, bewoners en werkenden om nog meer verbinding te creëren in de Bijlmer. Nieuwsgierig naar de nieuwe locatie van Kleiburg? De deuren van de tweede locatie openen half maart 2019 in de Amsterdamse Poort. 

Kijk hier de film die Mandy Bezema in 2016 maakte over het Kleiklooster.

Lichtkringkuier zomer, bezinningswandeling

10:00 - 13:30 20 July 2019 De Lichtkring - Almelo

Op 20 juli is er een Lichtkringkuier: een meditatieve wandeling,...

Lees verder

‘Monastieke waarden in leven en werk’

10:00 - 12.30 6 September 2019

Cursus monastieke waarden in leven en werk, speciaal voor mensen...

Lees verder