Zhineng qigong

14 November 2018 in Workshop

Zhineng qigong! Eh … wat zei u? Alleen al die vraag is reden genoeg om te komen naar deze bijzondere middag die een wereld opent die voor de meesten onbekend is. De rijkdom van een Chinese meditatieve bewegingsvorm.

In dit immens grote Aziatische land is het voor zeer veel mensen gebruikelijk om de dag te starten met qigong oefeningen: dit om hun lijf en geest soepel te houden. Hierin slagen ze vaak tot op hoge leeftijd!

Zhineng qigong

Hellen Rommers, die in haar praktijk ‘De Vuurvlinder’ mensen met aan stress gerelateerde klachten helpt, laat ons kijken naar  hoe voor dit fenomeen van Zhineng qigong, in het vaak overstresste Nederland, steeds meer belangstelling bestaat. Wellicht gaan we zelfs een aantal eenvoudige oefeningen doen, waardoor die onbekende wereld duidelijker contouren krijgt.

Ervaring heeft geleerd, dat mensen met of zonder stress gerelateerde klachten, Zhineng qigong rust en energie geeft. Ja, zelfs een helende uitwerking heeft op de gezondheid.

Hellen Rommers werkte onder meer met meervoudig gehandicapte kinderen en in de kinderpsychiatrie. De laatste jaren is daar de bovenomschreven wereld van de Chinese Zhineng qigong bij gekomen.

Bron afbeelding: avi_acl via Pexels

Gerelateerde evenementen


‘Monastieke waarden in leven en werk’

10:00 - 12.30 6 September 2019

Dit is een wederkerend evenement

Cursus monastieke waarden in leven en werk, speciaal voor mensen...