Wie ben ik volgens jullie? – Laurens ten Kate en Geurt Roffel

21 June 2019 in Inspiratiebijeenkomst

Jesus is the answer! Onze Heer en Zaligmaker. Gestoven voor onze zonden. Het verzoenend bloed van Christus. God uit God en Licht uit Licht…

Zo hoogverheven als de theologie over Christus spreekt, zo verlegen stamelen en stotteren wij, moderne theologen over hem. Best wel een goed mens. Een voorbeeld voor ons allen. Het archetype van de mens die leeft met God.

Of valt er toch meer over Christus te zeggen? En ook als je je hart niet aan Jezus geeft – roept hij dan toch ‘vrome’ gevoelens op?

Kortom: wie zeg jij dat hij is?

We laten ons wegwijs maken in de wondere wereld van de (moderne) christologie door filosoof en religiewetenschapper Laurens ten Kate, bijzonder hoogleraar Vrijzinnige Religie en Humanisme aan de Universiteit voor Humanistiek en door dr. Geurt Roffel, onlangs gepromoveerd op een proefschrift getiteld ‘En wie ben ik volgens jullie?’ Antwoorden op de vraag of Jezus de zoon van God is.

Met workshops over Jezus in de Media; Preken over de opstanding en Mevrouw Jezus. En met een wedstrijd: wie bedenkt de beste, leukste, vroomste, gevoeligste, meest uitdagende Jezus-bumpersticker?

Opgeven vóór 14 juni 2019. Per mail bij: opgoedgerucht@gmail.com

Bron afbeelding: Gift Habeshaw via Unsplash