Lezing: wat is liefde? Een pleidooi voor herijking.

5 April 2017 in Lezing

Mensen zijn ervan overtuigd dat ze zonder liefde niet kunnen leven. Wetenschappers stellen unaniem vast dat liefdevolle mensen gezonder en gelukkiger zijn dan mensen die geen liefde kunnen geven en mensen die liefde ontberen. Tegelijkertijd constateren ze dat de moderne mens niet meer weet wat liefde is.

In ‘Wat is liefde?’ proberen de auteurs Gert Jan Kloens en Grethe van Duijn een antwoord te formuleren op deze eeuwenoude vraag. Van het vroege Jodendom en de oude Grieken, via de middeleeuwen naar de moderne tijd nemen de auteurs u mee op een boeiende ontdekkingsreis door de geschiedenis. Tal van grote denkers en invloedrijke theorieën over liefde en relaties passeren de revue. Kunnen zij handvatten bieden om de liefde te herontdekken en te praktiseren?

Liefde

Op deze avond is een boektafel aanwezig. Het boek is er te koop voor € 24,90 De auteurs zijn aanwezig voor informatie, toelichting en signeren.  De toegang voor de lezing is vrij maar in verband met de catering wordt belangstellenden verzocht zich aan te melden bij uitgeverij Damon via e-mail: info@damon.nl of bij de auteurs Gert Jan Kloens en Grethe van Duijn email: heelhollandweetwatliefdeis@gmail.com

Vanaf 17:00 is het mogelijk in het restaurant een speciaal liefdesmenu te nuttigen voor 27,50 euro p.p. Voor reserveringen graag contact opnemen met Spijs & Wijn.

Bekijk het volledige programma hier.

Bron afbeelding: Everton Vila via unsplash