Wat is je ecologische voetafdruk? – Reinier van den Berg

15 February 2019 in Lezing

Klimaat, duurzaamheid, de economie en het voedselvraagstuk. De weerman Reinier van den Berg is klimatoloog en brengt in een boeiende presentatie met lichtbeelden deze onderwerpen tot leven en met elkaar in verband. Wat kunnen we persoonlijk betekenen voor een beter milieu? 

Na de lezing zal Reinier van den Berg een ecologische voetafdruk maken met de aanwezigen om te laten zien wat hun persoonlijke bijdrage is aan de last die we ‘moeder Aarde’ opleggen.

Reinier van den Berg

Reinier van den Berg studeerde milieukunde in Wageningen. Hij werd bekend als weerman. Als meteoroloog joeg hij op tornado’s, als klimaatdeskundige trok hij over de Groenlandse ijskap en door de Amazone, maar hij ging ook naar landen als Zuid-Soedan en Sierra Leone, voor projecten gericht op de allerarmsten op aarde.

Begin 2018 nam hij afscheid van Meteo Consult om zich geheel te kunnen richten op een nieuw project: Pyroil, een nonprofitbedrijf waarmee hij het plasticprobleem te lijf wil gaan. Plastic vind je overal, ook in oceanen, en vormt samen met de klimaatverandering het grootste probleem dat het leven op aarde bedreigt.

Bron afbeelding: Elviss Railijs Bitāns – pexels