Wanneer werkt marktwerking?

13 June 2018 in Debat

Op woensdagavond 13 juni word je in het Denkcafé in Arminius Rotterdam ​bijgepraat over wanneer marktwerking wel werkt, en wanneer niet.

Treinen die uitvallen bij de eerste de beste sneeuwbui, wijkverpleegkundigen die binnen enkele minuten een steunkous moeten aandoen: marktwerking bij voormalige overheidstaken ligt al jaren onder vuur. Journalist Sander Heijne sprak honderden mensen op de werkvloer: van dokters en verpleegkundigen tot verzekeraars, van conducteurs en machinisten tot spoorbazen en van postbodes en vakbondsleiders tot beleidsmakers. Hij schreef hierover Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u.

Marktwerking

Zijn we doorgeschoten of zijn er juist nog overheidstaken waar de marktwerking onvoldoende is? Heijne wordt geïnterviewd door econoom Sandra Phlippen en gaat in gesprek met adviseur Maarten Veraart.

Sander Heijne is onderzoeksjournalist en historicus. Hij werkte vijf jaar op de redactie economie van de Volkskrant, waar hij een fascinatie ontwikkelde voor het effect van bureaucratische systemen op ons alledaagse bestaan.

Maarten Veraart is adviseur op het gebied van verbetering van publieke diensten bij het bureau Andersson Elffers Felix

Sandra Phlippen is universitair docent aan de Erasmus School of Economics en voormalig chef economie van het Algemeen Dagblad

Bron afbeelding: Rawpixel via Pexels