Waarheid en geloof – Rian van Wel

22 March 2020 in Workshop

Hoe kijken we naar onszelf en de wereld om ons heen? Rian van Wel had van jongs af aan al een ‘vreemde’ voorliefde voor het gedrag van mensen. Waarom is iemand zoals hij is, doet hij zoals hij doet, en waar moet ik eigenlijk aan voldoen?

Levensvragen die nóg belangrijker voor haar werden toen in 2009 haar tweelingbroer overleed. “Zijn overlijden maakte mij bewust van mijn eigen leven. Wie ben ik, waarom leef ik wel en wat heb ik hier te doen?”

Rian van Wel heeft de gave om ons op een totaal andere wijze naar onszelf en de wereld om ons heen te laten kijken. “Wat ik voorheen altijd deed is het gedrag van de ander ontrafelen. Waarom doet hij wat hij doet en wat maakt dat hij me elke keer op mijn ziel trapt? Waarom word ik zo vaak afgewezen, niet gezien, gehoord of begrepen? Pas toen ik deze vragen omdraaide vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Want we kunnen pas begrijpen waarom de ander doet wat hij doet, als we weten waarom wij doen wat we doen.”

In deze workshop neemt Rian van Wel ons mee naar onze waarheid en ons geloof. “Wat is helpend en wat belemmerend? Welke emoties lopen als een rode draad door je leven? Welke overtuigingen en oordelen heb je daarover? Hoe kunnen we hier anders mee omgaan, op een andere manier naar kijken en welke antwoorden zitten hierin? Met andere woorden: de mooiste reis die je kunt maken is de reis naar binnen. En hoe minder bagage je meedraagt, hoe fijner de reis.”

Nieuwsgierig geworden naar Rian van Wel en haar werk? Kijk voor meer informatie op www.rianvanwel.nl.