Vrijzinnige historie in de Parkstraatkerk

19 september 2017 in Lezing

Op dinsdag 19 september staat in de Parkstraatkerk te Arnhem het rijke vrijzinnige verleden centraal, met onder meer de boekpresentatie van de ‘Vrijzinnig hervormde encyclopedie’ en de vertoning van de documentaire ‘Vrijzinnig hervormd: van kroeg tot kerk’.

Erik Jan Tillema, godsdienstwetenschapper en beleidssecretaris van de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten (VVP), doet al jaren onderzoek naar het verleden van de vereniging. Vandaag presenteert hij zijn ‘Vrijzinnig hervormde encyclopedie’ dat een compleet beeld schetst van de ontwikkeling van deze vrijzinnige organisatie. In de getoonde documentaire wordt dit verleden nog eens samengevat, met onder meer veel beelden van de Parkstraatkerk.

Tijdens de avond zal Tillema ook dieper ingaan op het verleden van de VVP, want wat weten we er nu precies van? Hoe bekend is bijvoorbeeld het vrijzinnige zendingswerk en kennen we nog de vrijzinnige schandalen?

Zo zal tijdens de avond een uitgebreide inleiding gegeven worden over de grotendeels vergeten maar zeker niet saaie geschiedenis van de VVP.

Praktische informatie:

Waar:                        Parkstraatkerk Arnhem

Parkstraat 31a/Kastanjelaan 22e, Arnhem

Wanneer:                Dinsdag 19 september

Tijd:                            20.00 uur

Entree:                     Gratis

Gerelateerde evenementen


Zomercafé Apeldoorn Regentessekerk

16.30 - 19.00 21 juni 2018

Dit is een wederkerend evenement

Regentessekerk Apeldoorn

Op de derde donderdag van de maanden juni, juli en...