Vredesweek 2018

15 September 2018 in Festival

Zaterdag 15 september is het zover: de Vredesweek barst los. Ook bij jou in de buurt worden er activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld door onze tachtig Ambassades van Vrede. Laat je verrassen door theater, debatten, markten, fietstochten en festivals.
Vrede, het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is het helaas niet. Gelukkig zijn er op veel plekken moedige mensen die zich hiervoor inzetten. In Nederland en daarbuiten. Mensen die écht naar elkaar luisteren en mensen samenbrengen.

Tijdens de Nationale Vredesweek laten we zien dat het anders kan. In het hele land worden honderden activiteiten georganiseerd: van filmavonden tot festivals, van vieringen tot debatten. Al die lokale activiteiten komen samen in één nationale Vredesweek. Hieronder enkele voorbeelden.

  • Trijntje Oosterhuis, Eric Corton, Introdans en het Gelders Orkest komen 21 september naar Arnhem voor de Bridge to Liberation Experience.
  • In het Vredespaleis in Den Haag kun je op 22 september het Vredesschaakspel Paco Ŝako zien waarbij de schaakstukken zo zijn ontworpen dat ze elkaar omhelzen in plaats van verslaan.
  • De Vredesweeklezing van terrorisme-expert Beatrice de Graaf in Utrecht op 18 september.
  • Een voorstelling van vier Amsterdamse dragqueens in een Haarlemse kerk op 20 september.
  • Tijdens de PAX Duif-uitreiking, een evenement in Amsterdam op vrijdag 21 september, zet PAX vredeshelden in de spotlights. Jij kunt erbij zijn!
  • Door heel Nederland zijn er de Walks of Peace die deuren openen van gebedshuizen, buurthuizen en monumenten, maar ook naar andere mensen die je in het dagelijks leven niet snel ontmoet.

En als je van dit alles honger hebt gekregen, haal je geen patatje oorlog, maar een Patatje Vrede bij de biologische Frietwinkel in Utrecht, Breda, Zwolle en Leiden. Betere naam, nét zo lekker! 😉

Kijk voor het hele programma in de agenda!