Tijd voor vriendschap

11 december 2018 in College

Hoe vaak neem je nou echt de tijd om op je vriendschappen te reflecteren? Hoe zie jij je vrienden? En hoe kijken ze naar jou? 

Eigenlijk is er geen beter moment om je vriendschappen te vieren dan de donkere en verbindende decembermaand. Even weg van tante Irma en al die geforceerde gesprekjes. Ontdek in deze nieuwe special wat filosofen zeggen over vriendschap, onderzoek wat voor soort verschillende type vrienden er zijn, en wat je nou écht aan ze hebt. Neem je beste vriend bij de hand en neem onder het genot van een heerlijke glühwein of warme chocolademelk jullie vriendschap eens even goed onder de loep. Want vriendschap is nog nooit zo belangrijk geweest als in deze tijd

Filosoof Lammert Kamphuis neemt je mee langs de mooiste ideeën en verhelderende inzichten van 2500 jaar wijsheid over vriendschap. Leer van de befaamde Griekse filosoof Epicurus waarom vriendschap de essentie is voor een gelukkig leven. Maak een ranking van je vrienden met behulp van de heldere indeling van de Griekse filosoof Aristoteles. En onderzoek in korte interacties hoe jouw sociale leven zich verhoudt tot wat jij echt zoekt en wilt.

Gerelateerde evenementen


Geen idee – Jan Warndorff

19:45 27 februari 2019 Remonstrantse kerk - Haarlem

De populariteit van levenskunst en mindfulness laat zien dat steeds meer mensen...

Aardse mystiek – Arnold Ziegelaar

20:00 - 22:00 30 januari 2019 Utrechts Stedelijk Gymnasium - Utrecht

Aardse mystiek is een hedendaagse vorm van religiositeit die niet...

Als de Liefde voorbij is – Jan Drost

19:45 29 januari 2019 Remonstrantse kerk - Haarlem

Wat als je geliefde jou van het ene op het...

Masterclass Hannah Arendt

10:00 - 15:00 18 januari 2019 Lo Spazio - Nootdorp

Denker en schrijfster Hannah Arendt (1906-1975) is één van de belangrijkste politieke filosofen...