Tai chi chuan voor een lang en gezond leven

2 February 2020 in Workshop

Tai Chi Chuan is een eeuwen oude bewegingskunst, afkomstig uit China, die in Nederland voornamelijk wordt beoefend ter bevordering van de gezondheid. Tai Chi vertegenwoordigt het meest subtiele principe van het taoïsme namelijk “doen zonder te doen” of anders gezegd “handelen zonder te forceren”, zoals water van nature de bochten van de rivier volgt zonder deze af te willen snijden. De sierlijke harmonieuze bewegingen bevorderen de gezondheid, het evenwicht, de bewegingscoördinatie, de flexibiliteit van het lichaam en het concentratievermogen.

Op zondag 2 februari willen wij u in vogelvlucht mee nemen in de essentie van de Tai Chi zodat u aan den lijve kunt ervaren wat het voor u kan betekenen. Onderwerpen die wij aan de orde laten komen zijn: grond onder de voeten hebben, de kracht van ontspanning, geestkracht, spelen met een veerkrachtig lichaam en een serie vloeiende bewegingen die zo kenmerkend zijn voor de Tai Chi. Hoewel het in principe staand wordt beoefend kan men ook zittend meedoen. De oefeningen kunnen worden aangepast naar de mogelijkheden van de deelnemers. Respect voor wat het lichaam kan staat hierbij voorop.

Deze introductie wordt verzorgd door Ellen Schoemaker met assistentie van Pieternel Droogleever Fortuyn. Ellen heeft vanaf 1990 haar eigen Tai Chi school en geeft vanaf 2010 Tai Chi lessen in Rhenen. Binnen het systeem van meester Patrick Kelly is zij senior instructor. Pieternel heeft vele jaren ervaring in Tai Chi en neemt de lessen in Rhenen vanaf september 2019 over van Ellen.

Bron afbeelding: Mark Hang Fung So via Unsplash