Snijpunt Isfahan, een zoektocht van vader en dochter

14 februari 2018 in Boekpresentatie

Een vader en dochter gaan samen op reis naar Isfahan, Iran, op zoek naar een fabriekje waar een uniek stenen mozaïek kan worden gemaakt. Daar komen verschillende werelden samen: die van ouder en kind, die van bèta en alfa, die van rationaliteit en emotie en die van het oosten en het westen. Een programma naar aanleiding van het verschijnen van ‘Snijpunt Isfahan’ van Maite Karssenberg.

De vader van Maite Karssenberg is bezeten van islamitische mozaïeken. Op zijn zolderkamer op Texel ontwerpt hij geometrische patronen volgens de eeuwenoude Perzische traditie. Maite is erbij als haar vader een doorbraak bereikt: hij heeft, zo beweert hij, een patroon ontworpen dat nog nooit eerder is bedacht. Samen vatten ze het plan op om een reis naar Isfahan te maken, naar het centrum van de Perzische mozaïekkunst.

Onder leiding van moderator Frank Westerman wordt in dit programma het Iraanse avontuur van vader en dochter Karssenberg opnieuw tot leven gebracht. Maite Karssenberg vertelt in woord en beeld over hun zoektocht, het Iran dat zij leerden kennen en het boek. Goossen Karssenberg zal in een minicollege uitleg geven bij de geometrie achter de islamitische mozaïekkunst en de patronen uit het boek. Tot slot is er een korte muzikaal-poëtische performance van Shervin Nekuee en Balout Khazraei, kenners van de mystieke Perzische poëzie, en is er ruimte voor een interview met de sprekers en vragen uit het publiek.

Aanmelden kan via deze link. Toegang is gratis, maar aanmelden is niet vrijblijvend. Er wordt gerekend op uw komst. Wanneer u verhinderd bent, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl of 020 525 8142.


Snijpunt Isfahan. Een zoektocht van vader en dochter.
Auteur: Maite Karssenberg
Uitgever: Querido Fosfor
Nederlandstalig, 112 pagina’s
ISBN: 9789021406640
Prijs: €9,99

 

 


Bron afbeelding: Darrell Chaddock via Unsplash

Gerelateerde evenementen


Vrome freule

20:00 21 februari 2019

Dit is een wederkerend evenement

Café De Freule - Den Haag

De Vrome Freule, een kroegavond met diepgang in Den Haag.

Wat zet jou in beweging?

20:00 - 22:00 30 januari 2019 Stralend 040

Januari is de maand van de nieuwe start, van actie!...

De nacht van de mystiek 2019

20:00 - 00:00 25 januari 2019 Stadsschouwburg Nijmegen

Mystiek is van alle tijden, gaat door alle culturen en...

Inleiding in de Joodse mystiek

10:30 25 januari 2019

Kabbala is joodse mystiek die gebaseerd is op de Zohar,...