Sleutel tot Aristoteles

29 June 2019 in Boekpresentatie

Hoe kan het dat teksten van bijvoorbeeld Aristoteles na 2400 jaar nog steeds beschikbaar zijn, terwijl er van andere filosofen nagenoeg niets bewaard is gebleven? De lange, moeizame weg die de kennis tot vandaag heeft afgelegd, blijft vaak onbekend.

De sleutel tot Aristoteles schetst de overlevering van wetenschap en filosofie sinds de oudheid tot het verschijnen van gedrukte boeken. Willem van Moerbeke en de werken van Aristoteles spelen daarbij een centrale rol. Als man uit de Lage Landen, Europeaan en universeel intellectueel had Willem van Moerbeke een doorslaggevende invloed op de vooraanstaande geleerden van zijn tijd en op de evolutie van het westerse denken. Maar als vertaler nam hij zo’n discrete plaats in achter de auteurs van de oorspronkelijke teksten, dat de impact van zijn werk vaak onopgemerkt bleef. Dit boek geeft Willems verdienste haar terechte plaats in de geschiedenis.

Graag nodigen wij u uit voor de boekpresentatie van De sleutel tot Aristoteles, Willem van Moerbeke en de overlevering van antieke wijsheid van Pieter Beulens. Met een voorwoord van Piet Gerbrandy.

Programma:

– Welkom en inleiding

– Piet Gerbrandy over Boëthius, Aristoteles en Willem van Moerbeke

– Pieter Beullens presenteert De sleutel tot Aristoteles.

– Uitreiking eerste exemplaar

– Receptie en boekverkoop. U kunt uw aankoop laten signeren door Pieter Beullens en Piet Gerbrandy.

Klik HIER voor meer informatie.