Wat is de rode draad in je leven? – Saskia Basten

13 April 2018 in Workshop

Heb jij een belangrijk thema in je leven, dat als een rode draad door je leven loopt? Soms gaat het goed, maar soms ben je er flink mee aan het worstelen. Of weet je juist niet goed wat de rode draad in je leven is? Loop je wel tegen een aantal zaken aan, maar wil je juist de rode draad in jouw leven herkennen?

Waar komt de term rode draad vandaan? Er is een prachtig oud verhaal waarin een held een doolhof ingaat om een monster te verslaan. Alle mensen die eerder het doolhof ingingen werden of verslagen door het monster, of verdwaalden in het doolhof. Maar de Godin Ariadne hielp de jonge held Theseus door hem een rode draad mee te geven het doolhof in. Zij zelf hield het uiteinde van de draad vast. Toen Theseus het monster had verslagen, kon hij eenvoudig zijn weg uit het doolhof vinden door de rode draad te volgen.

Rode draad

En daarmee is meteen duidelijk waarom die rode draad zo belangrijk is: als je deze vindt, hoef je hem alleen maar te volgen. Dan ‘verdwaal’ je niet meer in het leven, maar weet steeds bij elke splitsing op de weg, welke kant je op zal gaan. Klaar met al die stress en dat gedoe! Je kunt gewoon ontspannen en ‘go with the flow’. Lijkt je dat wel wat? Kom dan naar de workshop: Wat is de rode draad in je leven? Meer informatie over cursusleider Saskia Basten saskiabasten.nl  Of klik hier voor aanmelden.

Bron afbeelding: Igor Ovsyannykov via Unsplash