Reis in (de) stilte

27 December 2018 in Retraite

Behoefte aan een moment van bezinning aan het eind van het jaar? Voel je welkom op de serie van vijf stilteochtenden tussen kerst en oud-en-nieuw: op reis in (de) stilte. In een rustige en omsloten ruimte, dicht bij het station van Haarlem.

De winter is de ideale tijd om naar binnen te keren en contact te maken met je innerlijke stilte: de stem van je hart. De dagen zijn kort, de energie van de natuur is ingetogen, dieren houden een winterslaap, het leven vraagt om een trager tempo.

Dompel je onder in stilte

We beginnen de eerste dag met een welkom en voorstelrondje, daarna zijn we stil. We onderbreken de stilte alleen voor korte aanwijzingen, en we wisselen het zitten af met loop- en klankmeditatie. Tussendoor is er een korte pauze waarin je je benen kunt strekken en iets kunt drinken. Na de stilteochtend ga je de drukte van alledag in. De volgende ochtend dompel je je weer onder in onze gezamenlijke stilte. Door vijf dagen achter elkaar stil te zijn en daarna je gewone leven op te pakken versterk je het contact met je innerlijke stilte tijdens het dagelijks leven. Die stilte is er altijd. Ze verbindt.

De ochtenden hebben geen thema of doel. Er is alleen de uitnodiging aanwezig te zijn bij wat er op dat moment is. Uiteraard ben je vrij om zelf een thema of onderwerp mee te nemen op deze reis in (de) stilte.

Meer informatie of aanmelden? Klik hier!

Bron foto: Pepe Reyes via Unsplash

Gerelateerde evenementen


Meditiatief mandala tekenen

20:00 - 22:00 20 June 2019 De Lichtkring - Almelo

Tekenen is een manier om tot rust te komen. Het...

Hemelvaart Intensive Zelfrealisatie met Angelo Vasalos

30 May 2019 - 2 June 2019 Uelenspieghel - Uffelte

Hemelvaart Intensive Zelfrealisatie met Angelo Vasalos. Ontwaak naar je verlichte...