Prinsjesdagviering 2018

18 september 2018 in Feestdag

Vrede, vertrouwen, een betere wereld. Daarover gaat de jaarlijkse interlevensbeschouwelijke bezinningsbijeenkomst op Prinsjesdag. De viering wordt dit jaar voor de 19dekeer georganiseerd!

Al jarenlang begint Prinsjesdag in de Grote Kerk van Den Haag met een veelkleurig moment van bezinning. Welke politieke maatregelen dragen bij aan een grotere saamhorigheid in ons land en wereldwijd? Hoe kan polarisatie tegengegaan en wellicht zelfs voorkomen worden? Wat kunnen politici en burgers hieraan doen? En hoe kunnen religieuze en levensbeschouwelijke organisaties met de wijsheid en rijkdom van hun tradities hen daarin inspireren en steunen? De vertegenwoordigers van de verschillende lokale en landelijke organisaties, die samen de Prinsjesdagviering mogelijk maken, vonden elk in de eigen tradities prachtige aanknopingspunten voor een hoopvol perspectief op het samenleven van mensen en volken op onze planeet. Daarom staat de viering in 2018 in het teken van het thema:

Prinsjesdagviering

Het hoofdreferaat wordt dit jaar uitgesproken door imam Yassin Abouyaala. Aan de Prinsjesdagviering wordt meegewerkt door moslims, boeddhisten, humanisten, joden, christenen, bahá’ís,, soefi’s, brahma kumaris, hindoes en sikhs. Zij dragen bij met teksten, liederen en andere creativiteit en brengen hun boodschap aan regering, parlement en samenleving elk jaar weer in een gezamenlijke bijeenkomst over het voetlicht. Muziek is er ook van het kinderkoor van de Kathedrale Koorschool uit Utrecht.

De viering wordt bijgewoond door leden van regering en parlement, leden van het stadsbestuur, burgers van Den Haag en tal van schoolkinderen. Meer informatie, zie hier.

Gerelateerde evenementen


Zelfbewust samenleven

20:00 - 22:00 22 mei 2019 Apostolisch Genootschap Amsterdam

Samenleven met anderen zonder jezelf te verliezen, hoe doe je...

Open Soefi Avond

20:00 - 22:00 27 maart 2019

Dit is een wederkerend evenement

De Woudkapel - Bilthoven

Maak kennis met het soefisme, die zijn inspiratie vindt in...

Zelfbewust samenleven

20:00 - 22:00 8 mei 2019 Apostolisch Genootschap Utrecht

Samenleven met anderen zonder jezelf te verliezen, hoe doe je...

De overbodigheid van God – Wim Thijs

20:00 23 april 2019 Koorkerk - Middelburg

Woon je in Zeeland en mag het geloof voor jou...