Lezing: Preek van de Leek met Gerdi Verbeet

5 November 2017 in Lezing

Oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet is een van de drie leken in de achtste reeks van Preek van de Leek. Zondag 5 november start de Preek van de Leek 2017 in de Doopsgezinde Singelkerk in Amsterdam.

De ex-politica van de Partij van de Arbeid is een ras-Amsterdamse, maar niet gelovig opgevoed. Zij is de eerste leek die de preekstoel dit jaar beklimt. Daarna volgen de Amsterdamse wethouder Arjan Vliegenthart en Stijn Fens, columnist en journalist van dagblad Trouw.

Op drie zondagen in november beklimmen leken de preekstoel. Mensen die in de samenleving van zich hebben laten horen: van theater tot politiek, van dichtkunst tot muziek. Of ze nou gelovig zijn of niet, gepreekt hebben ze nog nooit.

Vanaf de kansel leiden ze een eredienst met alle liturgische handelingen die daarbij horen, van votum en groet, het zingen van liederen, verkondiging, gebed tot de zegen. Met de inbreng van hun persoonlijke ervaringen en het kiezen van een Bijbeltekst kunnen ze een stempel drukken op de dienst, maar het samen vieren in de protestantse traditie blijft centraal staan.

De lekenprekers van 2017 zijn:
Zondag   5 november         Gerdi Verbeet, voorzitter Nationaal Comité 4 en 5 mei
Zondag 12 november         Arjan Vliegenthart, wethouder werk en inkomen Amsterdam
Zondag 19 november         Stijn Fens, columnist en Vaticaankenner, Trouw

Meer informatie, klik hier!

Bron afbeelding: PvdA via Flickr.com