Plato en zijn betekenis voor onze tijd – Erwin Bomas

9 February 2020 in Lezing

Plato is nog altijd een van de beroemdste en meest gelezen filosofen. Hij ging de grote levensvragen niet uit de weg. Wat is waar? Wat is het goede? Wat is rechtvaardigheid?
In deze tijd worstelen we nog altijd met deze vragen. Plato’s antwoorden zijn echter voor een deel verborgen. Zijn Dialogen staan vol metaforen, mythen en mystiek. Bewust, omdat Plato, als ingewijde in de Mysteriën van het oude Griekenland, gebonden was aan geheimhouding. Vanaf 1875 is er echter veel meer van deze kennis publiekelijk gemaakt. Daarmee kunnen we de boodschap van Plato opnieuw bekijken en wordt de betekenis ervan, voor onze tijd, helder.

Erwin Bomas is een medewerker van de Theosophical Society Point Loma (TSPL) gevestigd in het Blavatskyhuis in Den Haag. Hij geeft lezingen over allerlei onderwerpen in het licht van de esoterische filosofie of Theosofia, is cursusleider van de cursussen Anders Denken en Levenswijsheid en een van redacteuren van het tijdschrift Lucifer de Licht-brenger. Alle medewerkers van de TSPL werken principieel op vrijwilllige basis. In zijn werkzame bestaan is Erwin adviseur bij Stichting Kennisnet, het nationale expertisecentrum voor ict in onderwijs. Momenteel werkt hij aan een publicatie over het belang van ethiek en waarden in het licht van de digitalisering van het onderwijs.

Bron afbeelding: Ashley Batz via Unsplash

Gerelateerde evenementen


Het goede leven en de vrije markt – Govert Buijs

19:45 - 21:45 18 March 2020 Remonstrantse kerk - Haarlem

Het Filosofisch Café Haarlem wil een platform bieden voor bezinning...

Hannah Arendt – Foeke Knoppers

20:00 - 22:00 11 March 2020 Kerk NPB Wassenaar

Hannah Arendt is een origineel denker die zich met uiteenlopende...

Wij zijn de politiek – Daan Roovers

20:00 3 March 2020 De Marke - Hattem

Politiek moet je niet aan politici overlaten zegt filosofe en...

Autonomie – dat klinkt goed! – Angeline van Doveren

10:30 16 February 2020 De Vlam Rhenen

Wat houdt autonomie in haar verband tot relationaliteit in? Filosofe...