Ochtend in de stijl van Taizé

25 January 2020 in Inspiratiebijeenkomst

Op 25 januari is in De Lichtkring een ochtend in de stijl van de gemeenschap van Taizé in Frankrijk. Het programma volgt het ritme van Taizé met korte vieringen, een inleiding over een thema met daarna onderling gesprek en tot besluit een maaltijd in Taizé stijl. Zo ervaar je iets van de sfeer van Taizé.

De gemeenschap van Taizé

Op een heuvel in het Franse Bourgondië ligt het kleine dorp Taizé. Daar is een religieuze gemeenschap ontstaan die is uitgegroeid tot een internationale oecumenische kloostergemeenschap. De gemeenschap van Taizé ontvangt jaarlijks vele duizenden jongeren. Zij worden meegenomen in de manier van leven van het klooster met vieringen, gemeenschappelijke taken, eenvoudige maaltijden en verdieping. Een belangrijk doel is ontmoeting, als basis voor gemeenschap en verzoening. Meer informatie op de site.

De oecumenische kloostergemeenschap van Taizé is in de tweede wereldoorlog ontstaan vanuit de grondwaarden gastvrijheid en verzoening. Nog steeds vormen deze thema’s een wezenlijk element in het denken en doen van de gemeenschap. Deze morgen willen we het thema ‘verzoening’ met elkaar uitdiepen.

Voor wie meer wil: reis naar Taizé

Van 26 april 2020 tot en met 3 mei gaan Monica en Siebe naar Taizé om een week mee te leven met de gemeenschap daar. Je doet daarbij mee aan het programma: ontmoetingen, bijbelstudie, corvee en vieringen. Meer informatie op de site

Opgave via: veelstemmiglicht@gmail.com of telefonisch 0546.840484.

Bron afbeelding: Hartmut Tobies via Unsplash