Lezing: Cultuur in tijden van oorlog door Petra Stienen

19 november 2017 in Lezing

De zesde editie van de Menno Simons-lezing wordt verzorgd door Arabist en politica Petra Stienen (1965). In haar lezing gaat ze in op de noodzaak om in tijden van oorlog en conflict perspectief te blijven bieden voor een hoopvolle toekomst.

Petra Stienen is publiciste, zelfstandig adviseur en Arabiste. Ze won diverse prijzen, bekleedde bestuursfuncties, geeft advies aan gemeenten en NGO’s, en geeft politiek commentaar in nationale en internationale media over de Arabische wereld, diplomatie en mensenrechten. Zo was ze in 2011 veelvuldig in de media om haar licht te laten schijnen over de Arabische revoluties. Ze schreef twee boeken over het Midden-Oosten: Dromen van een Arabische Lente (2008), Het Andere Arabische Geluid (2012) en Terug naar de Donderberg (2015) waarin ze teruggaat naar de wijk van haar jeugd in Roermond.

Menno Simons-Lezing

De Menno Simons-lezing is een initiatief van de Algemene Doopsgezinde Sociëteit, de overkoepelende organisatie van de Nederlandse doopsgezinde gemeenten. Met de lezing wil zij kerk en wereld bij elkaar brengen rondom een thema dat past bij de doopsgezinde identiteit. De lezing is vernoemd naar de Nederlandse kerkhervormer Menno Simons, grondlegger van de internationale doopsgezinde geloofsgemeenschap. De voorgaande lezingen werden gehouden door achtereenvolgens Abram de Swaan, Louise Fresco, Hans Achterhuis, Maurits Groen en Erik Borgman.

Bron afbeelding: Heinrich-Boll Stiftung via Wikipedia

Gerelateerde evenementen


De lieve stad diners

18:30 - 21:00 9 mei 2018

Dit is een wederkerend evenement

Vrijburg Amsterdam

Aan het slot van het interview in Zomergasten werd aan...

Mens zijn in de 21e eeuw

19:30 - 22:00 22 mei 2018 - 12 juni 2018 Majellakerk

Media, markt en technologie veranderen je leven, je relaties met...

Vurige tongen bij Ruigoord

13:00 20 mei 2018

Dit is een wederkerend evenement

Ruigoord

Ruigoord ontwaakt uit haar winterslaap en viert deze zomer haar...

Superintelligentie. Beter dan ons mensenbrein?

20.00 - 21.30 8 mei 2018 LUX Nijmegen

Hoe kan het dat er wel een zelflerende, superintelligente schaakcomputer...