Meditatief mandala tekenen

7 March 2019 in Workshop

Meditatief mandala tekenen is een vorm van meditatie waarbij wordt getekend in een cirkel. Mandala betekent ‘cirkel’ en staat symbool voor heelheid en eenheid, begrenzing en geborgenheid. In deze workshop wordt een tekst gelezen, geluisterd naar muziek en vervolgens tekent  ieder op eigen wijze de eigen associaties in vorm en kleur in een cirkel.

Tekenen is een manier om tot rust te komen. Het is een oefening in aandachtig leven: niet opgejaagd, niet druk in je hoofd, maar alleen het geluid van het potlood op het papier. Al tekenend vind jij beelden voor wat je voelt en ontstaat iets unieks: jouw eigen mandala.

Mandala

Veelstemmig Licht is een werkplaats voor aardse spiritualiteit: een manier om geloof en de dagelijkse dingen met elkaar te verbinden. Het biedt activiteiten, producten en inspiratie. De symboliek van de dagelijkse dingen helpt om aandachtig te leven en in het gewone het bijzondere te zien. De Lichtkring, waarin de activiteiten van Veelstemmig Licht plaats vinden, is een initiatief van Monica Schwarz en Siebe Hiemstra. Monica Schwarz is predikant van de Open Oecumenische Gemeente De Bleek te Almelo.

Meer weten klik hier of geef je direct op via  veelstemmiglicht@gmail.com

Bron afbeelding: Rawpixel via Unsplash