Retraite voor mannen: Ik ben mijzelf een vraag geworden

8 december 2017 in Cursus

Identiteit, autobiografie en geloof. Wegens grote belangstelling wordt de mannenretraite 2017 nogmaals gehouden met als centraal thema ‘Ik ben mijzelf een vraag geworden’. 

Het motto van de mannenretraite is een uitspraak van Augustinus die hij doet als hij nadenkt over het geheugen; het vermogen om zich dingen te herinneren vervult hem met groot ontzag.

Herinneringen zijn de bouwstenen van onze autobiografie die op haar beurt ons antwoord is op de vraag wie wij zijn. Vaak menen we daar, al of niet terecht, een grote samenhang in te kunnen waarnemen – maar de vraag blijft altijd of we niet iets belangrijks vergeten hebben.

Retraite

Heeft geloof te maken met de wijze waarop wij ons antwoord construeren of veeleer met de ervaring van Augustinus dat elk antwoord van een vraagteken kan worden voorzien? Gedurende deze retraite is er ruim tijd om elkaar te leren kennen en voor persoonlijke en gezamenlijke meditatie. Verder zijn er lezingen en gesprekken aan de hand van teksten. We sluiten af met een korte dienst waarin het besprokene een plaats krijgt.

Prijs is voor een eenpersoonskamer en op basis van volpension. Aanmelden op het landelijk bureau remonstranten: email info@remonstranten.org, tel 030-2316970.

Bron afbeelding: Jake Melara via Unsplash

Gerelateerde evenementen


Stille tijd. Beleef de heilzame werking van een weekend in stilte.

17:00 - 16:00 16 november 2018 - 18 november 2018

Dit is een wederkerend evenement

Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal - Oosterhout

Wanneer je een verlangen hebt om stil te worden en...