Lezing: Je zou maar kunstenaar zijn door Jaap Nijstad

17 september 2017 in Lezing

Je zal maar kunstenaar zijn in de moderne digitale tijd! 

Een tijd waarin je constant wordt geconfronteerd met een culturele erfenis die elke dag op een digitaal presenteerblad aan de wereld wordt opgediend. Het fenomeen op zich is niet nieuw maar de intensiteit wel en daarmee ook de noodzaak om op zoek te gaan naar het eigene. Staat ontwikkeling vooral in dienst van het persoonlijke of in de verhouding tot de traditie? Is de eigen wil autonoom of aangepast aan de wereld van musea, galeries en kunstkritiek?

Kunstenaar

Moet je voldoen aan de voortdurende vraag naar ‘nieuw’ en ‘grensverleggend’ en hebben die begrippen nog echt inhoud of zijn ze per definitie achterhaald op het moment dat ze worden geformuleerd. Kortom, een lezing die misschien meer vragen stelt dan beantwoordt. Tijdens deze lezing gaan we met elkaar afbeeldingen van kunst bekijken.

Jaap Nijstad doceert onder andere kunstgeschiedenis aan de Wackers academie in Amsterdam, introduceerde als zodanig vele studenten in de kunstgeschiedenis. Hij staat onder de studenten bekend om zijn erudite en om zijn verhalende manier waarop hij kunstwerken leven brengt.

Meer informatie? Klik hier om naar de eventpagina van het Humanistisch Verbond Amsterdam te gaan.

Gerelateerde evenementen


Wittgenstein en muziek: Een hoorcollege over zijn leven, filosofie en relatie tot de muziek

20:00 - 22:00 29 mei 2018

Dit is een wederkerend evenement

De Nieuwe Liefde Amsterdam

Ludwig Wittgenstein is een belangrijke denker uit de 20e eeuw...

De lieve stad diners

18:30 - 21:00 23 mei 2018

Dit is een wederkerend evenement

Vrijburg Amsterdam

Aan het slot van het interview in Zomergasten werd aan...