Lezing: Wat kom jij hier in godsnaam doen met Annemiek Schrijver

9 May 2017 in Lezing

Annemiek Schrijver kan het interviewen niet laten. Op 9 mei geeft ze een lezing bij Café Zin in de Johanneskerk.

Annemiek Schrijver, onder andere bekend van het televisieprogramma ‘De Verwondering’ van de KRO/NCRV, komt naar Amersfoort voor de boeiende lezing ‘Wat kom jij hier in godsnaam doen?’

“Ik wil mensen laten zien dat ze met verwondering en ontroering kunnen gaan leven. We kunnen op zoek gaan naar onze innerlijke schat en vriendschap sluiten met onszelf. Misschien hebben we die verborgen schat een tijd over het hoofd, maar het is nooit te laat om schatgravertje te spelen. Een parel blijft altijd een parel, of ‘ie nu achteloos in de modder ligt of opgepoetst in een vitrine wordt opgesteld. Het is tijd om onze parel op te poetsen. Deze schat wil aan het licht komen. Laten we in aandacht leven en zo de mens worden zoals we bedoeld zijn.”

Schrijver is programmamaakster bij KRO-NCRV waar ze De Verwondering presenteert. Ook is hoofdredacteur van het gelijknamige tijdschrift. Daarnaast schreef ze diverse boeken, waaronder Rachab, Verlicht mijn nacht, Mijmeringen van een stadse pelgrim, Ik geloof het wel, en Verlicht en verlost. Ze gaat met haar toehoorders tijdens deze lezing op reis en laat hen inzien wat ze zelf in huis hebben wat hen tot een uniek wezen maakt.