Lezing Lisette Thooft ‘Iedere dag opnieuw beginnen’

13 januari 2018 in Lezing

Praktisch en aanschouwelijk zal schrijfster en journaliste Lisette Thooft tijdens een lezing het Negen Stappen Plan uit haar boek, dat in maart verschijnt, ontvouwen. Het thema sluit aan bij de de Maand van de Spiritualiteit 2018: ‘Opnieuw beginnen’.

“Een simpel stappenplan dat werkt met chi (levenskracht), handgebaren en uitspraken, waardoor je elke dag weer jezelf helemaal kunt laten doorstromen en opbloeien. In negen stappen anker je jezelf, versterk je je vertrouwen, voel je tot in de bodem dat je er mag zijn en leer je je kracht inzetten in je omgang met anderen. De oefening bekrachtigt je gevoel, je liefde en je intuïtie en geeft je elke dag weer dat broodnodige beetje extra zelfvertrouwen.”

Workshops

In de ochtend zijn er twee workshops. Ted van Rijt zal een oefening in mindfullness begeleiden. Daarin komt het aan op bewust aandacht geven aan wat zich voordoet van moment tot moment, met een open en vriendelijke houding. Mindfulness blijkt een effectieve manier van leren omgaan met verschijnselen als stress, piekeren en onrust en dergelijke. Monique Hoogakker zal de aanwezigen introduceren in de kracht van geweldloze communicatie, een training die gericht is op de ontwikkeling van inlevingvermogen. Alles draait om luisteren en werkelijk aandacht geven, zowel aan jezelf als aan de ander.

 

Lisette Thooft

Lisette Thooft is een geliefd schrijfster, spreekster, lijf- en schrijfcoach. Sinds jaar en dag is zij ‘huisfilosofe’ van het spirituele tijdschrift Happinez. Als freelance journalist/columnist schrijft zij voor Yoga Magazine, De Verwondering, deBezieling.nl, The Optimist en andere media. Lisette heeft achttien non-fiction boeken op haar naam staan over spiritualiteit en emancipatie en andere onderwerpen. In 2014 verscheen haar debuutroman De vrouw die ik was.

Bron afbeelding: Ariel Lustre via Unsplash

Gerelateerde evenementen


Studieweek Mystiek 2018

10:00 - 15:30 2 juli 2018 - 5 juli 2018 Radboud Universiteit

“Mystiek is een bijzondere vereniging van God met de mens,”...

Levende sierlijkheid, een persoonlijke gids om aan jezelf te werken

15:00 27 mei 2018 Amsterdamse Boekhandel

De boekpresentatie van Levende sierlijkheid, een persoonlijke gids om aan...

Zelfliefde Transformatie Event

09:00 - 17:30 25 mei 2018

Dit is een wederkerend evenement

Metaal Kathedraal

Hoeveel houd je van jezelf? Werk je bewust aan compassie...

Spiritualiteit in de klassiek muziek door de eeuwen heen met Ivo de Jong

20:00 - 22:00 26 april 2018

Dit is een wederkerend evenement

Kerk NPB Brielle

Ivo de Jong is onderlegd in de ontwikkeling van muziek....