Lezing: fietsen met God

7 May 2017 in Lezing

Fietstocht van Canterbury naar Rome. Drie Nederlandse vrouwen, gereformeerd, rooms-katholiek en anglicaans, stappen op een zondag in augustus in Canterbury op de fiets en rijden in vijf weken naar Rome.

Alledrie zijn ze overtuigd van hun koers, dus gespreksstof genoeg voor onderweg. De tocht gaat langs de banlieue van Parijs, langs Taizé, Genève -de stad van Calvijn – en als het even kan langs het kapelletje van de Madonna di Ghisallo, gewijd aan de wielrenners. Maar vooral gaat de tocht door een Europa dat aan kerk en Christendom steeds minder belang toekent, terwijl de islam groeit.

Fietsen met God

De lezing ‘Fietsen met God’ is vanaf de pedalen geschreven, met het zweet op de rug. Onderweg gaat het gesprek over richtingen in de Christelijke kerk, over avondmaal en eucharistie, over gebed en meditatie en over geloven nu.

Monic Slingerland is senior journaliste religie bij dagblad Trouw. Zij groeide op in een gereformeerd gezin, maar vond de woorden te verstandelijk en haar hart werd er niet door aangesproken. Op haar negentiende liet ze zich uitschrijven van de Gereformeerde Kerk. Op latere leeftijd werd zij rooms-katholiek.

Bron afbeelding: Cristina Gottardi via Unsplash

Gerelateerde evenementen


The Lost Art of Scripture – Karen Armstrong

20:00 - 21:30 2 July 2019 Oude Lutherse Kerk - Amsterdam

Gevaarlijk en onderdrukkend. Dit is hoe we tegenwoordig vaak denken...