Lezing: De Leven eet met Wilbert van de Kamp

21 november 2017 in Lezing

Voedsel is een lastig onderwerp. Wat is duurzaam, wat is lokaal en wat is lekker? Tijdens De Leven Eet probeert culinaire veelvraat Wilbert van de Kamp (28) een deuk in een pakje boter te slaan.

Hij vertelt zijn visie op eten en er wordt uiteraard geproefd. Want wat is het verschil tussen de salami van de slager en die van de supermarkt? Wilbert kookt, eet, praat over eten, organiseerde onder andere een voedselacademie en presenteert een talkshow over voedsel en ondernemerschap.

“Ik vind het jammer dat mensen steeds verder uit elkaar komen te staan – met alle gevolgen van dien – en daarom probeer ik daar iets aan te veranderen. In het contact tussen jong en oud, in de mode-industrie en in ons voedselsysteem. Ik probeer mezelf niet te serieus te nemen, en daar mocht ik een TedTalk over houden.”

Bron afbeelding: Ali Inay via Unsplash