Kennisdag over de dementievriendelijke geloofsgemeenschap

12 April 2018 in Symposium

Kerken maken deel uit van de lokale gemeenschappen. Ook gelovigen krijgen in huis, familie of buurt te maken met dementie. Wat ligt er meer voor de hand om ook de geloofsgemeenschap dementievriendelijk te maken? Tijdens de kennis- en inspiratiedag Dementievriendelijke geloofsgemeenschap gaat het precies daarover.

In de ochtend zijn er lezingen van betrokken professionals, die inzicht geven in de aard van de aandoening en de impact op het dagelijks leven en die een aanzet geven waarom ook een geloofsgemeenschap hier een taak en opdracht heeft.

Dementievriendelijk

In de middag zijn er twee parallelle sessies met workshops waarin verschillende deskundigen hun tips en tricks delen en deelnemers geïnspireerd worden om in vieringen, (t)huisbezoek of door participatie in wijk en buurt de eigen geloofsgemeenschap dementievriendelijk te maken.

De dag richt zich op geestelijk verzorgers en pastores van geloofsgemeenschappen maar uitdrukkelijk ook op betrokken gelovigen die al dan niet als vrijwilliger bij een geloofsgemeenschap betrokken zijn.

Met medewerking van onder meer: prof. dr. Riet Bons-Storm, emeritus-hoogleraar Vrouwenstudies en pastoraat aan de Rijksuniversiteit Groningen; prof. dr. Erik Borgman, hoogleraar theologie van de religie, in het bijzonder het christendom aan de Universiteit van Tilburg; dr. Rieke Mes, theoloog en deskundige op gebied van dementie en spiritualiteit.

Graag opgeven via deze link. Of klik hier voor de informatiefolder.

Bron afbeelding: Cristian Newman via Unsplash

Gerelateerde evenementen


Gespreksavond over de tien leefregels, achtste gebod (niet stelen)

20:00 - 22:00 17 October 2019 De Lichtkring - Almelo

Hoe gaan we om met bezit? Waar hebben we recht...

Tussen Athene en Jeruzalem

10:30 - 12:15 27 September 2019 Radboud Universiteit - Nijmegen

In deze cursus worden de gedachten van een aantal grote...

Geloofsinburgering. Hoe voelt het om als christen uit het buitenland in Nederland te wonen?

20:00 - 22:00 23 September 2019 De Herberg - Apeldoorn

Inburgering van migranten gebeurt op veel vlakken van het leven,...