Is schrijven over religie als dansen op een vulkaan? – José Baars-Blom

22 January 2019 in Lezing

Woon je in Zeeland en mag het geloof voor jou wel een tikkeltje lichter? Dan is de Zeeuwse Gesprekskring voor Vrijzinnig Gelovigen wat voor jou. 

José Baars-Blom studeerde culturele antropologie aan de VU en koos daarbij voor de specialisatie religie en cultuur. Zij publiceerde over haar onderzoek onder bevindelijk gereformeerde jongeren De onschuld voorbij – over reformatorische cultuur en wereldbestormende meisjes ( 2006) en Licht onder de zwaren – belevenissen van een buitenstaander in de biblebelt ( 2013).

José werkte als docent en onderzoeker in het voortgezet en hoger onderwijs. De titel van haar lezing is: “Is schrijven over religie als dansen op een vulkaan?” Sinds 2015 publiceert zij “Monnikenwerk”, een wekelijkse rubriek in de PZC. Zij schrijft op een persoonlijke wijze over religie en actualiteit in Zeeland. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Liggen de onderwerpen zomaar voor het oprapen? Werkt zij op het scherp van de snede? Op welke wijze is de levensbeschouwelijke neutraliteit van de PZC van invloed? En welke keuzes maakt José als auteur en (vrijzinnig) gelovige?

Meer weten of aanmelden? Dat kan via José Viveen 0118-593312 of joseviveen@hotmail.com

Bron afbeelding: Debby Hudson via Unsplash