Interculturele spirituele ontmoetingen met Anass Habib en Rachid Oahalou.

17 June 2018 in Gesprek

Anass Habib is een bekeerde moslim. Hij is zanger en leraar klassieke Arabische muziek. Hij treedt op in Nederland en ver daarbuiten. Hij zal in Lunteren op 17 juni een aantal Aramese liederen zingen.

Hoe fijn is dat, om naar inspirerende zang en teksten uit de moslimtraditie te luisteren en zelf ook te laten horen wat ons raakt uit de vrijzinnige traditie? En daar dan met een open houding met elkaar over in gesprek te gaan, uit te wisselen wat ons daarin persoonlijk raakt, inspireert, bevreemdt, ontroert, verrast…we hopen dat we veel mensen met een moslim en/of Arabische achtergrond kunnen meenemen op deze zondagochtenden. Als je al contacten hebt, taalmaatjes, leerlingen, kennissen, buurtgenoten, nodig ze uit en neem ze mee!

Naast zang van Anass Habib komt ook Rachid Oahalou, werkzaam voor IOM (International Organization for Migration) t.b.v. vrijwillige terugkeer en reïntegratie van migranten in hun land van herkomst, langs. Jan Dirk van de Voort en Marieke van Es gaan met hen, elkaar en de bezoekers in gesprek.

Bron afbeelding: SHTTEFAN via Unsplash