Inspiratiebijeenkomst van Vrijzinnig Assen met Duo Malka

17 March 2019 in Inspiratiebijeenkomst

Het Duo Malka brengt een programma van Jiddische liederen van poëtische composities afgewisseld door volks- en theaterliederen.

Wat het duo Malka bijzonder maakt is dat veel van hun liederen nauwelijks door anderen worden uitgevoerd en dat ze de teksten brengen als verhalen met een betekenis. Malka is een Hebreeuws/Jiddische meisjesnaam die veel in liedjes voorkomt, vaak als Malkele, wat kleine Malka betekent. Het is afgeleid van het Hebreeuwse woord voor koningin.

Het duo Malka bestaat uit Carla da Silva, zangeres en Bunna Arends, pianiste. Hun jarenlange vriendschap laat zich muzikaal vertalen in gelijkgestemdheid en in de uitvoering, door hun anders zijn, vullen ze elkaar prachtig aan. Het grootste deel van het programma is zang en piano, waarin de pianopartij veel meer is dan alleen begeleiding. Daarnaast zingen zij ook twee- stemmig( a capella).

In de pauze schenken we een kopje koffie/ thee met wat lekkers. Na afloop is er gelegenheid een glaasje sap of wijn te drinken en even na te praten.

Meer informatie? Klik hier.

Bron afbeelding: Duo Malka