De innerlijke ruimte, een spirituele weg.

27 April 2018 in Retraite

In deze retraite verdiep je je in in de spiritualiteit van de weg naar binnen, naar de bron van vreugde, naar verstilling in het luisteren naar de innerlijke stem, naar heling van verborgen verwondingen, naar wie je ten diepste bent.

De dichter Maria de Groot (1937) laat ons de weg naar binnen gaan in haar boek De innerlijke ruimte, een spirituele weg. De ervaring leert dat haar woorden dicht aansluiten bij onze belevingswereld: ze spreekt onze taal en kan onze ervaring verhelderen. Dit weekend geeft ook ruimte om in stilte, in de natuur en met creativiteit onze innerlijke ruimte verkennen.

Gaandeweg beoefen ik stilte als een oud ambacht. Mijn vermogen om te luisteren zal zich ontwikkelen. Chaotische stemmen zullen tot zwijgen komen. Luisteren zal ik naar de ene stem die hoorbaar wil worden. De vragen die zich diep in mij schuilhouden. Wie ben ik? En waartoe? Ik wil samenvallen met mijzelf.

Dr. Petra Galama is remonstrants, predikant, geestelijk verzorger en practicumdocent aan de opleiding Geestelijke Begeleiding (PThU). Zij is gespecialiseerd in het werken met mystieke bronnen. Zij geeft bezinningsdagen en avonden die ruimte bieden aan innerlijke verstilling en aan het gesprek over de eigen beleving. Zo brengt zij mensen in aanraking met hun bezieling en verlangen op de unieke weg die ieder gaat.  Info en opgave: spiritwijs@your-mail.com

Drs. Henk van den Berg is remonstrants, predikant en geestelijk verzorger en heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van retraites. Hij coacht mensen bij hun levensvragen en mensen die zoeken naar de juiste richting op een kruispunt in hun leven. Daarbij maakt hij ze bewust van hun kracht, waardoor ze in verbinding met zichzelf weer leren vertrouwen op hun eigen kompas.

Kijk voor meer informatie hier.

Bron afbeelding: Kornél Máhl via Unsplash

Gerelateerde evenementen


‘Monastieke waarden in leven en werk’

10:00 - 12.30 6 September 2019

Dit is een wederkerend evenement

Cursus monastieke waarden in leven en werk, speciaal voor mensen...

Lichtkringkuier zomer, bezinningswandeling

10:00 - 13:30 20 July 2019 De Lichtkring - Almelo

Op 20 juli is er een Lichtkringkuier: een meditatieve wandeling,...