Inclusief alles, leven zonder uitzondering

15 June 2019 in Boekpresentatie

Op 15 juni vindt in Bilthoven de presentatie plaats van het boek ‘Inclusief alles, leven zonder uitzondering’ van auteur Joris Vincken. Ter gelegenheid van deze presentatie gaat journalist en uitgever Rinus van Warven in gesprek met Jan van den Oever en Joris Vincken. Het gesprek zal gaan over Advaita en werkelijke vrijheid midden in het leven.

Jan van den Oever was reeds in zijn jeugd gegrepen door de mystieke ervaring. Deze zelfgeleefde mystieke ervaring of transformatie is de bron van waaruit hij op een directe en ontnuchterende manier antwoord geeft op de door bezoekers gestelde vragen. “Ik trek maar rond en ik zing mijn Lied. Niet om je te redden of zoiets. Ik heb helemaal geen Heilige opdracht. Ik moet dit ook niet doen uit een soort Spirituele roeping. ’t Is gewoon omdat ik er plezier aan beleef om erover te praten: ‘waar het hart vol van is loopt de mond van over’.Transformatie is tenslotte overgave uit passie, niet uit interesse. Enkele van de thema’s die eerder aan de orde kwamen: “het doorzien van het doenerschap”, “onze ideeën over verlichting”, “het woord moet vlees worden”, “het gif van de harmonie”, “gelukkig worden is een leugen”, “je slecht voelen is ook spiritueel”, “stoppen met worden”.

Joris Vincken is muzikant, dichter, schrijver en inspirator. Na ‘mijn hart heeft geen haast’ verschijnt nu zijn tweede boek ‘Inclusief alles, leven zonder uitzondering’. Gouden platen en hits brachten niet de levensrijkdom die hij zocht. Hij verruilde opnamestudio’s voor meditatie en gebed in een spirituele gemeenschap. Daar ontdekte hij hoe zelfs de weg naar binnen nog steeds weg is van dit moment. Met niets dan prachtige illusies voelde hij zich alleen en verloren. Een diepe depressie volgde… tot de dag dat niets veranderde. Niets veranderde en toch zou niets ooit meer hetzelfde zijn. Sinds dat moment is er geen zoektocht meer. Wat hij werkelijk zocht was de intieme eenheid met de zoeker, met dat wat hij altijd al was.

Rinus van Warven is een begenadigd spreker, moderator, docent, dagvoorzitter en verhalenverteller. Hij wordt geroemd om zijn kennis over tal van uiteenlopende onderwerpen: religie, filosofie, ethiek, spiritualiteit, zingeving en mythologie. Hij weet de meest boeiende, maar soms stevige thema’s altijd te verluchtigen door zijn humor en zijn relativeringsvermogen.