Ignatiaans bidden – 40-dagen retraite

6 March 2019 in Cursus

Digitaal bidden? Waarom niet? De 40 dagen retraite wordt georganiseerd door ignatiaansbidden.org

Voor godzoekers lijkt God in de 40-dagentijd meer benaderbaar dan anders. Hij is dezelfde, gisteren, vandaag en morgen; maar ik niet. Ik verander en zoek naar wegen om God in mijn leven zijn plaats te geven. De weg die deze retraite aanbeveelt is een weg naar boven. De berg op, Jezus achterna. Hij gaat steeds weer de berg op. Het belooft een niet geringe inspanning, maar ook een onvermoed uitzicht.

Inschrijven kan door je e-mailadres op te geven via www.ignatiaansbidden.org. Wie deelnam aan de vorige digitale retraite, blijft ingeschreven. Uitschrijven is steeds mogelijk.

De deelnemers krijgen een dagelijkse e-mail met bijbeltekst en gebedssuggesties, geloofsimpulsen, citaten en tips om beter te leren bidden. Hiermee kan je bidden thuis, in een kapel, in de trein, wachtend op de tram enz. Met één druk op de knop kan je teksten uitprinten. Deze gratis retraite is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit.

Er is een gastenboeken er worden  uitwisselingsgroepjes aangeboden in parochies, gemeentes, gemeenschappen, gebedsgroepen,  thuis … De website biedt hiervoor een eenvoudige werkwijze.

Bron afbeelding: G. Roffel.

Gerelateerde evenementen


‘Monastieke waarden in leven en werk’

10:00 - 12.30 6 September 2019

Dit is een wederkerend evenement

Cursus monastieke waarden in leven en werk, speciaal voor mensen...