Hoe werk een nieuwe religie werd

16 januari 2018 in Lezing

Van pampergeneratie tot burn-out generatie. De twintigers en dertigers van nu. Hoe zit het nu werkelijk met deze generatie? En loopt niet iedereen tegen vragen aan als: Waar doen we dit allemaal voor? Verwachten wij niet teveel van ons werk? En waar vinden we de tijd om vragen stellen die er toe doen?

De snelle veranderingen gaan niet stoppen, maar deze avond staat de tijd heel even stil. We staan stil bij levensthema’s, zoals werk, liefde en de ruimte voor kwetsbaarheid. Een avond voor 20’ers, 30’ers, iedereen die met hen te maken krijgt of zoekt naar betekenis in een dynamische wereld.

Levens- en overlevingskunst
Christa Anbeek is universitair hoofddocent geestelijke begeleiding aan de Universiteit voor Humanistiek en bijzonder hoogleraar verbonden aan het Remonstrants Seminarium. Anbeek schrijft en spreekt over levens- en overlevingskunst.

Inclusieve samenleving
Filosoof & theoloog Rachelle van Andel heeft recentelijk onderzoek gedaan naar zingeving bij 20’ers en 30’ers, werkt als jongerenwerker en zet zich in voor projecten voor een inclusieve samenleving.

Liefdevol leiderschap
Sebastiaan Hexspoor is bestuurskundige en specialist in beweging. Met zijn cursussen liefdevol leiderschap wil hij een nieuwe generatie leiders op weg helpen in hun werk en persoonlijk leven.

En verder…
Liedjeskunstenaar Roos Blufpand maakt van ieder optreden een belevenis. Ze staat bekend om haar indrukwekkende en verhalende liedjes, die niet alleen aanstekelijk zijn maar ook tot denken aanzetten.

Theoloog Leonie van Staveren is initiator van het Rotterdamse stiltecafé Adem Inn en droomt van het runnen van een eigen pelgrimsherberg op de route naar Santiago de Compostela.

Kaarten online bestellen.

Gerelateerde evenementen


Te gast in de moskee in Zoetermeer

20:00 25 april 2018 Adventskerk Zoetermeer

De tijd dat Nederland bestond uit liberalen, socialisten, katholieken, gereformeerden...

Bidden als levenskunst 

15:00 21 april 2018 Houtrustkerk Den Haag

Valt er nog wat te bidden? Hoe dan? Met of...

2e Vrijzinnige Lezing met Frits de Lange

20:00 16 maart 2018 Geertekerk Utrecht

‘We plegen verraad als we van Jezus religie willen maken.’...

Drie keer over God

10.00 - 11.45 1 februari 2018

Dit is een wederkerend evenement

Penninckshoek kerk Deventer

Er bestaat nog steeds een traditioneel beeld van God, maar...