Grunneger Dainst

27 October 2019 in Inspiratiebijeenkomst

Het thema van de Grunneger Dainst is ‘Leufstoe t’ (Geloof jij het?). Centraal staat het verhaal van de genezing van de verlamde. Het gaat over keuzes maken, opstaan, het verschil tussen zeggen en doen en kijken of meedoen. 
Zangeres en musicus Maaike Roelofs bracht samen met anderen in 2017 de cd ‘Lienen aan Locht’ uit. In dit album zingt ze de op muziek gezette gedichten van haar vader -Groninger dichter- Lerus Roelofs. In de Groninger Dienst zingt ze enkele van deze liederen. Musicus Paul Prenen begeleidt op de piano.

Fotograaf-schrijver Dirk Kome onderzocht het leven en werk van Tonnis Post (1877-1930), die het verlaten van de 19eeeuw in Oost-Groningen fotografeerde. Dirk Kome schreef en fotografeerde er het boek ‘Fotografen van de vooruitgang’ over. Een expositie was te zien het Fotomuseum in Den Haag en Museum De Olde Wolden in Bellingwolde. Tijdens de Groninger Dienst kunt u een selectie bekijken in de Oude Lutherse Kerk.

Na de dienst wordt het Gronings volkslied gezongen en is er koffie en Groninger koek (kovvie & kouke). Ook is er een rondleiding. De dienst wordt jaarlijks bezocht door enkele honderden mensen die een band hebben met Groningen, maar in het Westen wonen.

De liturgie is in het Gronings. Maar niet-Groningers zullen zich ook prima thuis voelen. Meer weten? info@diaconie.com of 020 4044708.

Bron: Wikipedia/publieke domein