Filmdag met lunch: Wintersleep en De kinderen van Juf Kiet

19 May 2018 in Film

Ook dit jaar is er weer een filmdag bij de familie Rijken aan huis, op dezelfde locatie als waar de maandelijkse filmavonden worden gehouden. Dit wordt een mooie interactieve dag over de mens, emoties, zingeving en schoonheid.

De hoofdfilm is Wintersleep van Nuri Bilge Ceylan (Turkije 2014). Een gepensioneerde acteur runt een klein hotel in Centraal Anatolia met zijn jonge vrouw Nihal, met wie hij een stormachtige relatie heeft, en zijn zus Necia die nog steeds haar recente echtscheiding verwerkt. ’s Winters, bij het vallen van de eerste sneeuw, vormt het hotel hun schuilplaats, maar ook een onontkoombare plaats die hun onderlinge rancunes aanwakkert.

De tweede film is een documentaire: De Kinderen van Juf Kiet van Peter en Petra Lataster (Nederland 2016). In de klas van juf Kiet leren kinderen vanuit alle windstreken waaronder oorlogsgebieden, niet alleen lezen en schrijven, maar weer kind zijn.

Wij houden twee keer een koffie-/theepauze van 15 minuten. Halverwege de dag wordt er een heerlijke lunch geserveerd tijdens de pauze van één uur. Bij mooi weer lunchen we buiten.

U kunt zich via het opgaveformulier opgeven voor deze cursus.

Bron afbeelding: Wintersleep

Gerelateerde evenementen


(on)breekbaar met de seizoenen mee

10:00 - 18:00 31 August 2019

Dit is een wederkerend evenement

Atelier van ComunicArte - Eindhoven

Vier zaterdagen, één per kwartaal, beeldend werken rond het thema...