Festival: Lorelei

22 augustus 2017 in Festival

Stel je voor: een mooie plek in de natuur. Vijfhonderd prachtige vrouwen, tachtig inspirerende workshops, verleidelijke hebbedingetjes in bontgekleurde marktkramen, twee danstenten om je uit te leven en een Mysterieveld voor stilte en Zijn. Kortom, een magische wereld waarin je alle facetten van je vrouw-zijn kunt vieren. Drie dagen helemaal voor jou om jezelf op te laden, te genieten, te delen en te ervaren. Even niets te hoeven en alles te mogen. Wees welkom op het Loreleifestival.

Lorelei wil een plek zijn waar vrouwen samen het vrouwzijn in alle facetten vieren, eren, delen, Zijn, uitdragen. Je mag er ‘gewoon’ de vrouw zijn die je bent, in alle diepte én oppervlakkigheid, in grootsheid en kleinheid, stralend of teneergeslagen, uitbundig of ingetogen. Lorelei is een plek waar je niet hoeft te vergelijken, waar de kracht en schoonheid van andere vrouwen je juist inspireren in plaats van klein en jaloers maken en je uitgenodigd wordt om zelf ook helemaal jouw stralendheid te tonen. Want elke vrouw is prachtig zoals zij is.

Lorelei

Het thema van dit jaar is de twee Maria’s: Maria de maagd/moeder en Maria Magdalena. Je houding ten opzichte van hen kan je veel inzicht geven in je (onbewuste) houding ten aanzien van je eigen vrouw-zijn, spiritueel vrouwelijk leiderschap, traditionele vrouwenrollen en kwaliteiten als overgave, mildheid, dienstbaarheid, acceptatie, opoffering, ontvankelijkheid en vertrouwen. Misschien voel je weerstand bij éen van hen of naar het hele thema, of voel je je er juist door geïnspireerd. Wat trekt je aan, wat stoot je af? Elk gevoel dat je in jezelf tegenkomt heeft iets te zeggen en wil graag gevoeld en verwelkomd worden.

Bron afbeelding: Lorelei

Om zoveel mogelijk vrouwen de mogelijkheid te geven om Lorelei te ervaren en toch de kleinschaligheid en intimiteit te behouden, heeft de festivalorganisatie ervoor gekozen om vanaf 2015 niet één, maar twee keer Lorelei te vieren, achter elkaar. Programma 1 vindt plaats van dinsdag 22 augustus tot en met donderdag 24 augustus. Programma 2 van vrijdag 25 augustus tot en met zondag 27 augustus. Voor zo’n twintig vrouwen is het vooraf al mogelijk om de hele week te komen. Zij kunnen via de webwinkel een ticket kopen voor beide festivals, zonder te hoeven wachten of er in juli nog plaats is. Kijk voor meer informatie over het festival, kamperen en voor het volledige programma op de website van het Loreleifestival.

Bron foto: Bảo-Quân Nguyễn via Unsplash

Gerelateerde evenementen


Samen Pelgrimeren

10:00 - 16:00 26 mei 2018 - 27 mei 2018

Dit is een wederkerend evenement

Geïnspireerd door de kloosterweekenden bij de Jonge Remonstranten en de ervaringen van...

Studieweek Mystiek 2018

10:00 - 15:30 2 juli 2018 - 5 juli 2018 Radboud Universiteit

“Mystiek is een bijzondere vereniging van God met de mens,”...

Leven in een tribe vroeger en nu

24 juni 2018 Rijnkapel Amerongen

In deze workshop verdiep je je in tribes, hun rollen...

De weg van de spirituele omkering

28 mei 2018

Dit is een wederkerend evenement

Centrum De Zin Harderwijk

Maak de reis door de geest mee, met eeuwenoude visies...