Europa: ideaal zonder droom? over Europopulisme en Vluchtelingenvrees

9 May 2019 in Symposium

Het begint een traditie te worden in Utrecht: op 9 mei, de jaarlijkse Europadag, organiseren “De Drie Utrechtse Kathedralen” voor de derde keer een symposium over samenwerking in Europa. Dit initiatief wordt ondersteund door kerkelijke, religieuze en seculiere organisaties.

  • De hoofdlezing, met als titel Europa: ideaal zonder droom? over Europopulisme en Vluchtelingenvrees’, zal gehouden worden door prof. dr. C.H. (Chris) Doude van Troostwijk, filosoof/theoloog, werkzaam in Luxemburg en Amsterdam.
  • Als coreferent zal drs. H. (Hans) Sakkers reageren vanuit Utrechts perspectief. Sakkers is hoofd van de afdeling Europese en internationale zaken van de gemeente Utrecht.
  • Daarna volgt een discussie met de deelnemers aan het symposium.
  • Culturele omlijsting door enkele leden van het ensemble Alhambra Revisited, met muzikale optredens uit de (Spaans) Joodse, Arabische en Christelijke traditie; een rijke Europese cultuur die eigenlijk geworteld is in de Oriënt.

Voorafgaand aan het symposium is er in de Domkerk een oecumenische Europavesper, waarin de vertegenwoordigers van de Drie Utrechtse Kathedralen, de Rooms-Katholieke Sint Catharinakathedraal, de Oud-Katholieke Sint Gertrudiskathedraal en de Protestantse Domkerk zullen voorgaan. 

Meer informatie? Zie hierZie hier.