Eigenwijs!

24 mei 2018 in Cursus

Hoe sta ik in het leven? Waar leef ik voor? Betekent mijn leven genoeg? In deze cursus wordt onderzocht wat de ideeën in het boek Aanwijzingen voor het goede leven van filosoof-schrijver Erik Pool betekenen. Het doel is een eigen levensfilosofie ontwikkelen.

Voor La Scuola is niet filosofische kennis belangrijk, maar zelfkennis door te zoeken en elkaar te bevragen in een kleine groep (max. 6 deelnemers). Een setting van veiligheid en vrijheid om je eigen situatie onder woorden te brengen. La Scuola biedt deze cursus voor de 6e keer aan.

Een eigen levenshouding ontwikkelen vraagt zelfonderzoek, interesse in de ander en een – misschien nieuwe – blik van kijken met verwondering: wat bedoel je, wil je me daar meer over vertellen? Door samen naar woorden te zoeken, door elkaar te bevragen worden we wijzer, rijker en ontwikkelen we een eigen levensvisie. Het is dus ook een avond van oefenen in dialogische vaardigheden: luisteren, kort en bondig spreken, vragenstellen. Praktische filosofie voor niet-filosofen op zoek naar invulling van ‘het goede leven’ of, zou Aristoteles zeggen ‘een gelukt leven’, een gebildet leven (Joep Dohmen).

Cursusdata: 24 en 31 mei, 14, 21 en 28 juni. Aanmelden (aub plus naam, telefoonnummer, naam en datum activiteit): lascuola@xs4all.nl 

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de site van LaScuola. 

Bron afbeelding: mcredifine via Pixabay

Gerelateerde evenementen


De stilte voor de woorden – Jan Bor

15:00 - 17:00 16 december 2018 The College Hotel - Amsterdam

Ben ik het beeld dat ik van mijzelf meedraag? Ben...

Met hart en ziel ouder worden

11:00 - 16:30 24 november 2018 Paaskerk - Baarn

Wat is de betekenis van de ouder wordende mens? Is er...

Zelfbewust zijn

20:00 - 22:00 29 oktober 2018 Apostolisch Genootschap Roermond

Ben je geïnteresseerd in persoonlijke groei en ben je bereid...

Zin in je leven op reis

27 oktober 2018 - 1 november 2018

Wat zijn jouw waarden en welke koers vaar jij? Ontdek...